Интер записа пета поредна победа във всички турнири и втора

...
Интер записа пета поредна победа във всички турнири и втора
Коментари Харесай

"Интер" спечели с пълен обрат и срещу ПСВ, продължава с темпото на "Барса"

" Интер " записа пета поредна победа във всички шампионати и втора поредна в Група 2 на Шампионската лига. " Нерадзурите " играха мощно при гостуването на ПСВ Айндховен и прибраха трите точки след цялостен поврат от 0:1 до 2:1 - по същия метод, по който завоюваха две седмици по-рано при семейството на " Тотнъм ". Грандът от Милано остава съвършен в конфликтите с ПСВ, печелейки и третата им среща в историята.

Първото полувреме стартира с високо движение, което се резервира до почивката. " Интер " пропусна положителни благоприятни условия, а първенците на Холандия взеха преднина с ослепителен удар на Пабло Росарио в 27-ата минута от разстояние. 21-годишният халф се трансформира в 100-я холандски футболист, отбелязал попадение в Шампионската лига. Той стори това пред погледите на митове като Роналд Куман и Рууд ван Нистелрой, които бяха заели места по трибуните.
Снимка: Reuters
" Интер " не се стъписа и продължи да пробва удари от всевъзможни позиции. В 44-ата минута Квадво Асамоа стреля от отдалеченост, само че Йерон Зут се намеси. При последвалия карамбол на два пъти Мауро Икарди беше обезвреден, само че топката падна на пътя на Раджа Наинголан, който я прати във вратата с следен шут от границата на наказателното поле.
Снимка: Reuters
През първото полувреме " Интер " насочи цели 17 изстрела към вратата на домакините, което е връх за отбора в първата част на мач от Шампионската лига от сезон 2003/04 насам. Мауро Икарди пък насочи повече удари (5), в сравнение с подавания, през първите 45 минути.

След почивката превъзходството на гостите от Италия се усети още по-чувствително. Икарди продължи да тормози централните бранители на ПСВ, измъквайки се на чисти позиции в наказателното поле, и в 60-ата минута вкара оказалия се надвит гол за " нерадзурите ". Капитанът на " черно-сините " се възползва от нова неточност в защитата на домакините, както и от непреценено излизане от Зут, който беше преодолян и аржентинецът се разписа на празна врата.

Мауро Икарди е първият футболист на " Интер " от сезон 2004/05, който вкарва в първите си два мача с екипа на отбора в Шампионската лига. Предишното сходно достижение е на Адриано.
Снимка: Reuters
Самир Ханданович също имаше съществена роля за триумфа на италианския гранд, правейки няколкото брилянтни спасявания. Най-бляскавата му демонстрация беше в края на срещата, когато отрази зрелищен удар със задна ножица на младока Дониел Мален.

" Интер " съблюдава темпото на " Барселона " и има оптимален актив от 6 точки след първите два кръга в груповата фаза. В идващите си два мача от шампионата " черно-сините " срещат точно каталунския отбор. ПСВ пък ще опита да завоюва първи точки в двете следващи срещи с " Тотнъм ", който също записа две загуби в първите си две срещи.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР