Интер спечели много важни 3 точки при гостуването си на

...
Интер спечели много важни 3 точки при гостуването си на
Коментари Харесай

Конте: Лукаку е нешлифован диамант

Интер завоюва доста значими 3 точки при гостуването си на Наполи и още веднъж се изравни с Ювентус на върха в Серия “А”. Това беше победа №100 за Антонио Конте в шампионата и първа на “Сан Паоло”. Треньорът на “нерадзурите” похвали особено Ромелу Лукаку, който означи два от головете за триумфа.

“Статистиката не ме интересува особено”, отсече Конте и отговори на рецензиите на Фабио Капело, съгласно който Интер играе отбранително и разчита главно на контраатаки.

“Не мисля, че сме се играли защитно. Опитвахме се да пресираме Наполи надълбоко в тяхната половина, освен това през целия мач. Ние сме тим, който във всеки миг знае какво би трябвало да прави на терена. За благополучие, противниците ни почитат повече, в сравнение с медиите. Мнозина мислят, че печелим, тъй като играем на контри, само че нашият метод е различен”, изясни Конте.

“Никога не е елементарно да победиш в Неапол и явно този триумф има огромна стойност. Показахме темперамент и натрупахме повече убеденост. Винаги има риск, когато пресираш противника в неговата половина, тъй като една неточност може да докара до големи свободни пространства. Избрах Алесандро Бастони да е титуляр вместо Диего Годин и в това няма нищо необичайно. Бастони е единствено на 20, само че се оправя отлично, извършва напътствията и е доста потребен за отбора. Искам от него само да е малко по-агресивен”, показа треньорът на Интер.

“Лукаку? Сега е елементарно всички да го хвалят, само че какво се говореше за него преди няколко седмици… Винаги съм казвал, че Ромелу е недодялан елмаз. Лаутаро Мартинес е същият. Тези момчета са още млади и занапред ще демонстрират най-хубавото от себе си. Исках Лукаку и в Челси, и в Ювентус. Сега съм удовлетворен, че мога да работя с него”, съобщи Конте. Серия А 18 кръг, понеделник 6 януари  Наполи 1:3краен резулат  Интер
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР