Интер не успя да спечели гостуването си на Сампдория в

...
Интер не успя да спечели гостуването си на Сампдория в
Коментари Харесай

Нулево равенство в Генуа окончателно отказа Интер от титлата

Интер не съумя да завоюва гостуването си на Сампдория в финален мач от 21-ия кръг на Серия " А ". Срещата приключи 0:0 и " нерадзурите " изостават на цели 15 точки от лидера в класирането Наполи, който е все по-близо до мечтаната купа. Съставът на Симоне Индзаги пропусна и да усили задатъка си пред преследвачите Аталанта, Рома и Милан, като дистанцията сега е 3 точки.

През есента Интер разгроми " моряците " с 3:0 на " Сан Сиро ", само че през днешния ден пропиля доста положения и остана без победа в трето следващо турнирно посещение на " Луиджи Ферарис ". Сампдория към този момент е с актив от 11 точки, само че няма триумф на личен терен през сезона, като заема предпоследното 19-о място в таблицата.

Старши треньорът на Сампдория Деян Станкович, който е някогашна звезда на Интер, разчиташе в предни позиции на Маноло Габиадини и Сам Ламерс. Зад тях играеше Филип Джуричич, а останалите в халфовата линия бяха Алесандро Дзаноли, Хари Уинкс, Микаел Кюизанс и Томазо Ауджело. На вратата беше Емил Аудеро, а в защита стартираха Корай Гюнтер, Брам Нуйтинк и Бруно Амионе. 

Ромелу Лукаку се появи в титулярния състав на Интер за първи път, откакто се възвърне от травмата си. Белгиецът си партнираше в офанзива с намиращия се в блестяща форма Лаутаро Мартинес, който излезе с капитанската лента. По двата фланга действаха Матео Дармиан и Робин Госенс, в средата на терена Индзаги гласоподава доверие на Николо Барела, Хакан Чалханоолу и Хенрих Мхитарян, а тримата в отбрана бяха Милан Шкриняр, Стефан де Фрай и Франческо Ачерби. 

Интер овладя средата на терена през цялото време и притисна домакините в тяхната половина. Защитата на Сампдория не изглеждаше по никакъв начин постоянна, само че се оправи с първичния напън на " нерадзурите ". След четвърт час игра Чалханоолу напредна рисково и стреля отвън наказателното поле, само че топката излезе в навън. Самп отговори с удар на Кюизанс, който не затрудни Андре Онана.

Следващата опция се откри пред Лаутаро Мартинес след подаване на Дармиан, само че и аржентинецът пропусна. Лукаку беше деен, само че не успяваше да изскочи на чиста позиция. Сампдория атакуваше рядко. При едно от слизанията към вратата на Онана Ламерс опита технично осъществяване с пета, само че нямаше по какъв начин да изненада камерунския пазач. Малко по-късно Чалханоолу центрира към Госенс, само че неговият удар не се получи.

Преди почивката имаше и любопитен епизод, в който породи известно напрежение сред Лукаку и Барела. Италианският национал жестикулираше по адрес на своя съотборник, очевидно неудовлетворен от негово отиграване, а Лукаку не му остана задължен, като на два пъти му сподели: " Не прави това ". 

На полувремето Симоне Индзаги смени Госенс с Федерико Димарко, който внесе доста повече заостреност в офанзивите на Интер. " Нерадзурите " имаха превъзходство, само че им лисваше точност при последния пас. В средата на втората част в игра се появиха по едно и също време Дензъл Дъмфрис, Един Джеко и Марсело Брозович, които заеха местата на Дармиан, Лукаку и Барела. 

В 77-ата минута Чалханоолу насочи подъл удар по тревата, само че Аудеро внимаваше. Увлечени в офанзиви, футболистите на Интер оставяха от ден на ден свободни пространства, само че домакините не ги използваха. В 83-ата минута още веднъж Чалханоолу можеше да открие резултата след положително взаимоотношение с Джеко, само че шутира настрана от задачата.

Ветеранът Фабио Куаляреала влезе за Сампдория и държеше нащрек бранителите на Интер. В добавеното време Ачерби нанесе доста мощен удар, само че Аудеро мазета в корнер, не без помощта и на напречната греда. Джеко пък не можа да стреля с глава след центриране от левия фланг и Интер трябваше да се задоволи с равенството.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР