Интер избегна чутовно издънка срещу Верона в първия си мач

...
Интер избегна чутовно издънка срещу Верона в първия си мач
Коментари Харесай

Трилър на Меаца, Интер оцеля по чудо

Интер избегна чутовно издънка против Верона в първия си мач за 2024 година в Серия А при трагичен триумф с 2:1.

Двубоят от 19 кръг бе придружен от невъобразим трилър, откакто две от попаденията паднаха в заключителния четвърт час на срещата на " Джузепе Меаца ", а гостите пропуснаха и дузпа в сенния момент.

Резултатът бе открит още в 13-ата минута, когато Лаутаро Мартинес продължи похода си към голмайсторския приз за сезона. Аржентинецът приключи по съвършен метод отлична офанзива на домакините, възползвайки се от извеждащ пас на Хенрик Мхитарян. 

Последваха скучни минути, в които темпото на игра не впечатляваше, а " Меаца " ставаше очевидец на прекомерно спестовна игра на " нерадзурите ". В 74-ата минута всичко се промени. Марко Арнаутович загуби топката в половината на гостите, които проведоха контраофанзива, а от близко Тома Анри с едно допиране отклони подаване на Дуда в мрежата на Ян Зомер. 

Последва очевиден пропуск на Арнаутович, чийто поява на терена бе придружена от куп гафове. От непосредствена непосредственост таранът мазета влизаща така и така топка. Лудите минути останаха за добавеното време. Тогава Интер поведе още веднъж. Бомбен удар на Андреа Бастони срещна напречната греда, последва отдалечен шут, който бе избит Монтипо в краката на Давиде Фратези, който от 2 метра не сгреши - 2:1.

В последната минута на продължението стражът на Верона се включи в офанзива при осъществяване на ъглов удар, Интер съумя да овладее и провежда бърза офанзива, която обаче не докара до гол, а ВАР се намеси, с цел да покаже нарушаване в наказателното поле на домакините - дузпа за гостите. Зад топката застана Анри, който бе изравнил по-рано, само че в този момент неговото осъществяване срещна гредата, а Интер оцеля. 

В класирането отборът на Симоне Индзаги към този момент има 5 точки задатък пред Ювентус, който в неделя гостува на последния Салернитана на Филипо Индзаги.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР