Интензивният политически диалог ще донесе ползи и за двете икономики,

...
Интензивният политически диалог ще донесе ползи и за двете икономики,
Коментари Харесай

Марияна Николова пред Кхалид Ал Фалех: Интензивният политически диалог ще донесе ползи и за двете икономики

Интензивният политически разговор ще донесе изгоди и за двете стопански системи, като се регистрира огромният капацитет за повишение на равнището на взаимните вложения и повишаване на търговски продан. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма пред Кхалид Ал Фалех, министър на вложенията на Саудитска Арабия. Те разговаряха в границите на работното посещаване на вицепремиера в Риад. В полемиката взе участие и посланикът на България в Саудитска Арабия Н. Пр. Димитър Абаджиев.

Географските дадености и геополитическата среда ни разрешават да реализираме взаимноизгодно съдействие в редица основни сфери – туризъм, сигурност, енергетика, търговия, продоволствена сигурност, превоз, обучение и просвета, пояси министър Николова.

По думите на българския министър България дава извънредно удобни условия за задгранични вложители. Страната ни има неповторими естествени условия и съхранена околна среда, която я прави подобаваща за развиването на резистентен туризъм, основан на производството на органични храни и минерална вода, осведоми тя.

Вицепремирът разяснява още, че са налице благоприятни условия за съдействие в разнообразни взаимни капиталови форми, които също биха съдействали за повишаване на вложенията сред България и Саудитска Арабия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР