Интензивни срещи с властите в България с цел постигане на

...
Интензивни срещи с властите в България с цел постигане на
Коментари Харесай

Заев обяви интензивен диалог с България преди срещата на върха на ЕС през юни

 Интензивни срещи с управляващите в България за реализиране на решение в разногласието сред двете страни преди срещата на върха на Европейски Съюз през юни, разгласи през днешния ден министър председателят на районен съд Македония Зоран Заев. Скопие разчита, че тогава ще бъде дадена зелена светлина начало на договарянията за участие в Евросъюза и осъществяване на първата междуправителствена конференция.

Пред публицисти през днешния ден той съобщи, че в интервала до 22 юни предстоят доста срещи.

Спомена срещата на върха в Анталия на 17 юни, само че е допустимо да се проведат диалози с българските представители и по време на срещата на върха на НАТО в Брюксел на 14 юни.

" Вярвам, че ще имаме двустранни срещи, защото нашите министри на външните работи със своите екипи работят, с цел да доразвият проекта за съдействие. Става въпрос за секторен проект във всички области, за който считам, че ще бъде утвърден изцяло. Дори имам вяра, че междуправителствената конференция може да се организира в идния интервал и в това време да бъдат признати всички нужни решения “, акцентира Заев, представен от БГНЕС.

Той добави, че увеличението на срещите и доближаването към решение може да помогне на 22 юни да се чуе " мощно ДА " във връзка с първата междуправителствена конференция.

" Имаме поле за деяние, интервалът е значим и считам, че можем оптимално да потребление всички вероятни срещи, с цел да реализираме възможен триумф “, съобщи македонският министър председател Зоран Заев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР