Intel прибягна до услугите на ветеран в проект за нова

...
Intel прибягна до услугите на ветеран в проект за нова
Коментари Харесай

Intel връща пенсионер да разработва нови процесори


Intel прибягна до услугите на деец в план за нова процесорна архитектура
(снимка: CC0 Public Domain)

Ветеран от компютърната промишленост и понастоящем пенсионер ще оказва помощ на Intel да създаде последващо потомство процесори. Напоследък колосът търпи рецензии поради изоставането в софтуерните процеси, само че неудачите може да се окажат единствено краткотрайно закъснение в напредъка на компанията.

Глен Хинтън, който посвети на Intel към 35 години от живота си, на своята страница в обществената мрежа LinkedIn идното си завръщане в редиците на компанията след три години живот като пенсионер.

Глен Хинтон се завръща в обичаната си компания, с цел да взе участие в упорит план
(снимка: Glenn Hinton / LinkedIn)

Мисълта за избавяне на Intel, в която Хинтън стартира като стажант през 1980 година, го обзема още през ноември предходната година, само че назначението на за CEO (от 15 февруари) дава решаващият подтик за взимане на решението.

Глен Хинтън взе участие в основаването на съвсем всички процесори от от 1990 година насам. През новия век той се концентрира върху процесорите Nehalem, а по-късно се отдаде на създаването на чипсети, устройства за предпазване и нови типове памет.

Изявеният експерт се пенсионира преди три години, само че Intel му предложи да управлява нов и забавен план и той реши да се върне. Сега Глен ще проектира високопроизводителни процесорни архитектури.

За да се развие едно ново семейство процесори, са нужни няколко години, тъй че още в близко бъдеще промишлеността евентуално ще види плодовете от активността на ветерана в новия му статут.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР