Intel планира да инвестира 20 млрд. долара в масивен производствен

...
Intel планира да инвестира 20 млрд. долара в масивен производствен
Коментари Харесай

Intel ще строи завод за чипове за 20 млрд. долара в САЩ

Intel възнамерява да влага 20 милиарда $ в солиден индустриален обект покрай Кълъмбъс в американския щат Охайо, с цел да създаде и създава усъвършенствани полупроводникови чипове, оповестиха за „ Ройтерс “ източници, осведомени със случая.

Очаква се компанията публично да разгласи за проектите, а инвестицията включва откриване на 3 хиляди непрекъснати работни места на терен от 1000 акра. Списание Time, което също заяви за новината, съобщи, че Intel ще построи най-малко два завода за чипове.

Освен това през днешния ден президентът Джо Байдън ще разяснява напъните на държавното управление на Съединени американски щати „ да усили доставките на полупроводници, да прави повече в Америка и да възвърне веригите ни за доставки тук, вкъщи “, оповестиха от Белия дом. По време на това изказване ще се появи и основният изпълнителен шеф на Intel, Пат Гелсингър, съгласно източниците на „ Ройтерс “.

Първоначалната инвестиция от 20 милиарда $ е първата стъпка от това, което може да бъде комплекс от осем заводи за десетки милиарди.

Производителите на чипове пробват да усилят производството, откакто производителите по целия свят се борят с дефицит на чипове.

През предходната есен Гелсингър също сподели, че възнамерява да анонсира нов кампус в Съединени американски щати в края на годината, който в последна сметка да има осем заводи за чипове. Пред „ Вашингтон пост “ той сподели, че комплексът може да коства 100 милиарда $ за десетилетие и да бъде шеф на 10 хиляди души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР