Инсултът може да възникне по два начина. Това често се

...
Инсултът може да възникне по два начина. Това често се
Коментари Харесай

Заплашва ли ни инсулт? Ето как да разберем

Инсултът може да възникне по два метода. Това постоянно се случва, когато кръвен съсирек заседне в една от артериите на мозъка и блокира притока на кръв.

Понякога във вената се образува кръвен съсирек заради раздрана плака, съдържаща холестерол. Учените са уверени, че вероятността от инсулт може да се дефинира благодарение на 20-секунден тест.

Проучване, оповестено в Stroke, демонстрира, че хората, които не могат да стоят на един крайник най-малко 20 секунди, имат по-висок риск от инсулт или мозъчно увреждане. Тези заключения са направени след разбор на резултатите от японско изследване, в което са взели участие към 1400 души.

Всички измервания в хода на проучването са осъществени при хора с боси крайници. Ръцете на участниците били притиснати към тялото.

Ако хората стоят на един крайник за по-малко от 20 секунди, това се свързва със заболяване на дребните мозъчни съдове при съвсем изцяло здрави хора на междинна възраст и възрастни хора. Освен това специалистите откриха, че към една трета от хората с повече от две мозъчни контузии също имат проблеми с поддържането на равновесие. Сред хората с една мозъчна лезия 16% са имали проблеми с салдото.

Zdrave.to
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР