Институтите към Българската академия на науките дофинансират със свои средства

...
Институтите към Българската академия на науките дофинансират със свои средства
Коментари Харесай

Институтите на БАН допълват със свои средства стипендиите на докторантите

Институтите към Българската академия на науките дофинансират със свои средства стипендиите на докторантите. Размерът на стипендиите е повишен с 50 лв. и към този момент е 500 лв., само че това е извънредно незадоволително, сподели във Варна ръководителят на Българска академия на науките учен Юлиан Ревалски :
Това вършат съвсем всички институти, които имат опция в Българската академия на науките, тъй като е позволено на докторантите да работят до 4 часа в допълнение. И това е в действителност метод, който търсим, с цел да можем да изправим малко тяхното състояние, тъй като сами разбирате -  до момента с 450 лв., изключително в случай че не сте от съответния град..... По отношение на плануваните средства  в Бюджета за Българска академия на науките акад. Ревалски разяснява:
Ръководството на Българската академия на науките се съобрази с решението на Съвета на настоятелите, че виталният най-малко за битие на Академията във връзка с държавна дотация е 98-ма милиона и в действителност взехме решение и ние да желаеме това, само че сега са планувани малко над 83, тъй че ни липсват към 15 милиона лв.. 
Академик Ревалски сподели още, че отчетът на Българска академия на науките във връзка енергийната тактика на България и възможната нужда от нова атомна централа е подготвен и ще бъде показан скоро на Министерския съвет. Други два огромни плана - за ограничения за превъзмогване на демографската рецесия, новите способи за преподаване в учебните заведения и откриването на млади гении, също се финансират от кабинета.Според ръководителят на Българска академия на науките българския бизнес демонстрира все по-голям интерес към опциите на Академията, изключително в областта на групировката, томографските проучвания и нанотехнологиите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР