Институтът Роберт Кох посочва, че броят на заразените нараства във

...
Институтът Роберт Кох посочва, че броят на заразените нараства във
Коментари Харесай

Къде най-често се заразяваме с COVID-19?

 Институтът " Роберт Кох " показва, че броят на инфектираните нараства във всички възрастови групи, само че изключително осезателен е растежът при децата и младежите. Статистиката демонстрира, че мястото, на което най-често се стига до предаване на заболяването, са частните семейства.

Все по-голям % от новорегистрираните случаи обаче са в следствие от контакт със инфектиран в детските ясли, учебните заведения и на работните места. Детските заведения са виновни за 11 % от всички заразявания. Това е растеж от пет пъти спрямо предходната вълна на пандемията. 

В домовете за възрастни хора, където огромна част от жителите им към този момент са имунизирани, новите инфекции съществено понижават. Броят на инфектираните в лечебни заведения също спада. 

Институтът " Роберт Кох " предлага разделянето на учениците на дребни групи и мощно ограничение на контактите в тях. Експертите поучават също по този начин да се редуват отдалечени с присъствени занятия, както и да се разделят учениците по възрастови групи, като за по-големите е целесъобразно да учат от у дома, предаде DW.

Отчита се и растеж в болесттите на работното място - те са нарастнали от 4-5 % през декември до към 13 % през днешния ден. Общественият превоз също е едно от местата с висок риск от разпространение на вируса. Но там следенето е мъчно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР