Институт за пътна безопасност е изготвил одитен доклад за извършената

...
Институт за пътна безопасност е изготвил одитен доклад за извършената
Коментари Харесай

Околовръстното на Пловдив - много проблеми вещаят тежки катастрофи

Институт за пътна сигурност е изготвил одитен отчет за осъществената ревизия на околовръстното шосе на гр. Пловдив през май тази година . На 31.05.2021 година отчетът е изпратен до министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова . От Института пишат в известие до медиите, че макар установените дефицити, които заплашват живота и здравето на всички участници в придвижването по инспектирания сектор, реакция от страна на министъра и поверената й АПИ няма .

В отчета се отбелязва, че не са изпълнени водоотводни канавки. При осъществената ревизия на новоремонтирания сектор се е открило, че отвесната сигнализация с пътни знаци с доста редки изключения е остарялата , от времето преди ремонта. И за други нередности се написа в отчета.

В умозаключение на одитния отчет се установи, че усъвършенстваната пътна настилка разрешава придвижване с високи скорости и даже доста над позволените. Същевременно на избрани места липсват пътни знаци за ограничаване на скоростта или забрани за изпреварването .

От Агенция пътна инфраструктура ( АПИ ), следва да вземат ограничения за въвеждани непрекъсната организация на придвижването , при която пътната сигурност да е обезпечена в нужната степен.

Според отчета в зоните на кръстовища могат да се разположат детайли за съкращаване на скоростта . Контролът на скоростта може да се реализира с разполагане на камери на основни места от пътя . Пътната сигурност може да се усъвършенства сензитивно с създаване на осветяване на основни кръстовища.

Като последно умозаключение е маркирано, че път II-86 като обходен път на гр. Пловдив обслужва директно, в огромен % " товарно придвижване " . Същевременно региона е селскостопански, а по този начин също е построена и индустриална зона. В тази част на околовръстния път на Пловдив няма автобусни линии и достъпа е извънредно с коли. Това допуска съществуване на доста локално, локално придвижване. Преплитане на директното и локалното придвижване може единствено да е причина за повишена аварийност . Наложително е обособяване на локалното придвижване в местни платна и регламентирано нахлуване, секване на път II-86 на вярно сигнализирани с пътни знаци и хоризонтална маркировка пътни кръстовище. Неправилно образуваните входове и изходи следва да бъдат редуцирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР