Инстаграм Пожарите в Австралия засегнаха огромна част от континента и причиниха

...
Инстаграм
Пожарите в Австралия засегнаха огромна част от континента и причиниха
Коментари Харесай

Запознайте се с Беър - спасителят на коали в Австралия

 Инстаграм Пожарите в Австралия засегнаха голяма част от континента и предизвикаха голям брой вреди. Коалите бяха оповестени за функционално изчезнали, защото огънят е унищожил прекомерно огромна част от естествения им хабитат. На помощ в търсенето на потърпевши животинки и спасяването им се притече и едно доста самоуверено куче – бордър колито Беър.

Беър е на шест години и неуморимо претърсва наранени от пожарите региони в търсене на потърпевши коали. Той е част от специфичен екип, чиято единствена цел е да избави оптимално доста екземпляри от животинския тип.

Беър е особено подготвен да открива коали по миризмата им. " Това е едно от дребното кучета, които могат да открият жива коала единствено по нейната миризма “, изясняват от локалната работа за отбрана на животинските типове.

Кучето е било оставено на техните грижи преди известно време, откакто притежателите му решили, че повече не могат да го гледат.

Специалното образование на Беър го прави съвършеният изследовател на коали – той не желае да ги атакува. " Беър е концентриран в премията си, а точно – обичаната си топка. Той няма никакъв инстинкт на див звяр и щом откри жива коала не я атакува “, разясняват гледачите му.

Пожари не престават да бушуват на територията на Австралия. Обявени са редица акции за набиране на дарения за избавяне на локални скотски типове, изключително на коали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР