Инспекцията по труда тръгва на проверки дали се спазва трудовото

...
Инспекцията по труда тръгва на проверки дали се спазва трудовото
Коментари Харесай

Започват проверки дали се спазва трудовото законодателство за работа от разстояние

Инспекцията по труда потегля на инспекции дали се съблюдава трудовото законодателство за работа от разстояние. Засега ще се вършат инспекции по сигнали, сподели пред Комисията по електронно ръководство шефът на трудовата организация Елена Аврамова. Работодателите ще попълнят електронно въпросници за изискванията, изясни тя:

" Нямаме за цел да плашим служащите и да ги тормозим в домовете. Можем да се уверим в едни или други изказвания на служащия или работодателя единствено и само, в случай че придобием непосредствени усещания. Ще пожелаеме и документи във всевъзможен аспект от работодателя. Ако тези документи не са задоволителни и служащият алармира и каже: " Не, това не е правилно ", тогава ние би трябвало да се убедим в това събитие ".

Статистика на организацията от 2020 година демонстрира, че при 27 сигнала е имало 20 установени нарушавания. Заместник-министърът на труда Иван Кръстев уточни, че в законодателството може да се търсят механизми за отплата, в случай че при работата от у дома, служащият употребява персонален интернет, ток или компютър.

" Подобни случаи могат да бъдат уговаряни и с работодателя “, позволи заместник-министърът на труда Иван Кръстев. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР