Иновативна технология, с която да бъде диагностициран човек - дали

...
Иновативна технология, с която да бъде диагностициран човек - дали
Коментари Харесай

Нова технология показва дали си болен от коронавирус само по гласа и кашлицата

Иновативна технология, с която да бъде диагностициран човек - дали е болен от COVID-19 или не, създаде италианската компания " Неоспириънс ", съобщи Dariknews.
Иновативното е, че с технологията може да се схваща дали си болен от новия ковид посредством разбор на речта или кашлицата, прецизира Reuters.
Президентът на компанията Дарио Мелпиняно сподели, че системата, която улавя присъщи звуци на респираторното заболяване, работи с акуратност над 80 на 100. Моделът за запис и разбор може да помогне за диагностициране на необятен набор патогени, добави научният консултант на " Капсула " Джузепе Андреони.
Проектът е създаден с сътрудници и благодарение на изкуствен интелект в облачната платформа " Neosperience Health Cloud ", която към този момент се употребява за разбор на рентгенови фотоси на гръден панер, се показва в известието на компанията.
 Проф. Коста Костов: Диагноза на Covid зараза не се слага единствено с PCR тест Проф. Коста Костов: Диагноза на Covid зараза не се слага единствено с PCR тест
PCR пробата е единствено спомагателен, единствено асистира, оказва помощ на клинициста в диагнозата. Не може всеки пациент с позитивен PCR тест да бъде стигм...
Информацията за нововъведението увеличи цената на акциите на " Неоспириънс " на борсата с над 13 на 100.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР