Инициативата за 3 март има единна цел - да не

...
Инициативата за 3 март има единна цел - да не
Коментари Харесай

Хората нямат доверие в партиите, трябва да се сменят основни играчи

Инициативата за 3 март има единна цел - да не допусне да се промени националният празник. Тя най-вероятно ще се увенчае с триумф. През последните 2-3 месеца обикаляме цялата страна. Агитираме и срещаме хората за проблемите, свързани с националния ни празник. От доста места се чуваха апели да се направи нещо. Това сподели евродепутатът от Българска социалистическа партия Петър Витанов.

Според него хората нямат доверие в политическите партии.

" Към днешна дата в предлагането на Конституцията попада смяна. През последните години многократно се вършат лупинги и се трансформират позиции в диаметрално противоположни направления за по-малко от 24 часа. Ние не би трябвало да отслабваме нашия публичен напън, с цел да не допуснем поредна смяна в позициите ", моли Витанов.

Вече са събрани няколкостотин хиляди подписа, стана ясно от думите му.

" Все още се получават протоколи, подписки. През последните два месеца се направи опит за саботирането на самодейността. Част от политическите партии, като видяха публичното неодобрение, незабавно заговориха, че ще анулират предлагането си. По време на предизборната акция имаше административни разлики и опити за ограничение ", разгласи евродепутатът пред Bulgaria ON AIR.

На парламентарни избори да гласоподават 30% от хората, значи, че 70% са отвратени, разяснява Витанов.

" Отчетливо се следи обезценка и деградация на политически развой. Сигурно и до стрелби с лъкове ще се стигне, в случай че продължим по същия метод. Г-жа Нинова е отракан политик, умел и вижда къде има нисши. Ако не се сменят главните политически играчи, доверието няма да се повиши. От 15 години политическите водачи са едни и същи ", посочи гостът.

Той добави, че (не)коалицията се крепи на властта, регулаторите, парите, идващи по линия на Европа, а оправдания от вида Шенген са несъстоятелни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР