Инициативата на L’Oreal и ЮНЕСКО получи най-високата възможна оценка на

...
Инициативата на L’Oreal и ЮНЕСКО получи най-високата възможна оценка на
Коментари Харесай

„За жените в науката“ отличена със злато за принос в развитието на знанието и науката в България

Инициативата на L’Oreal и ЮНЕСКО получи най-високата допустима оценка на церемонията на Годишните награди за виновен бизнес
Програмата „ За дамите в науката “ бе отличена като един от най-устойчивите и виновни планове у нас в областта на образованието и науката. Стипендиантската самодейност на L’Oreal и ЮНЕСКО завоюва първо място в категорията „ Инвеститор в знанието “ на тазгодишните награди за виновен бизнес на БФБЛ. Програмата съумя да пребори конкуренцията на 26 номинирани плана в категорията и завоюва премия за поредна година, откакто завоюва златото през 2018 и бронза през 2020 и 2022 година Престижното отличие бе връчено персонално от министъра на образованието и науката проф. доктор Сашо Пенов.


-->
Годишните награди за виновен бизнес за 2022 година на Българския конгрес на бизнес водачите (БФБЛ) бяха връчени на стилна гала през вчерашния ден в столичен хотел, а измежду формалните посетители бяха още президентът Румен Радев, Ренета Колева, заместник-министър на околната среда и водите, Емил Мингов, заместник-министър на труда и обществената политика, Ирина Щонова, заместник-министър на стопанската система и промишлеността, и други.

„ Горд съм, че за поредна година програмата „ За дамите в науката “ печели това високо отличие и продължава да бъде образец за социално-отговорен план в България. Тази премия е и доказателство за големия гений на българските дами учени и за основната им роля в основаването на един по-добър свят за всички нас. Силно имам вяра, че полагайки дълготрайни старания и отделяйки средства в науката, ще допринесем за усилване на мотивацията у младежите за блян към по-добра професионална реализация и бъдеще в България. Благодаря на нашите сътрудници – Националната комисия за ЮНЕСКО в България и Софийски университет, с които стартирахме програмата в страната преди 13 години и продължаваме да я развиваме с видни триумфи! “ – сподели Минко Църовски, общоприет шеф „ Професионални артикули “ в L`Oréal България.

Националната стипендиантска стратегия „ За дамите в науката “ е неповторим за България и света конкурс. У нас той се организира към този момент 13 години. За този интервал програмата съумя да се наложи като един от най-престижните научни състезания в страната и да отличи 33 превъзходни дами за техния впечатляващ теоретичен капацитет с общ награден фонд от 165 000 евро. Всяка година самодейността дава 3 стипедии от по 5000 евро всяка. В момента тече 13-ото издание на състезанието, като срокът за кандидатстване е 31 март. Подробна информация за кандидатстването е налична на формалния уебсайт на програмата:.



Освен че са финансов тласък за локалните научни гении, премиите „ За дамите в науката “ целят да подкрепят развиването на науката в страната и да стимулират повече младежи у нас да изберат кариера в тази сфера. В световен проект програмата цели да увеличи броя на дамите в науката (едва 33.3%* от учените в света са дами и единствено 4% от Нобеловите награди за просвета са били присъждани на дами) и да реализира полово тъждество в тази сфера. От основаването си през 1998 година самодейността е отличила общо над 3900 дами учени в 110 страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР