Инициатива на германския социалдемократичен министър на труда за предоставяне на

...
Инициатива на германския социалдемократичен министър на труда за предоставяне на
Коментари Харесай

Правото на работа от вкъщи разделя германските коалиционни партии

Инициатива на немския социалдемократичен министър на труда за даване на правото на хората да работят у дома е изправена пред опълчване от страна на консерваторите и бизнес групите на канцлера Ангела Меркел, макар че изследване демонстрира, че множеството работещи харесват концепцията , оповестява " Ройтерс ".

Пандемията прекъсна работните потоци в доста компании в най-голямата европейска стопанска система, ускорявайки наклонността за работа частично от вкъщи и ускорявайки дигитализацията на бизнес организацията и връзката.

Но също по този начин сътвори нови проблеми, като да вземем за пример работа по-дълго време, без да се получава заем за това и повишение на равнищата на стрес , изключително измежду родителите, които жонглират в грижите за децата и да работят от вкъщи си.
 Германските компании могат да уволнят 80 000 служащи
Германските компании могат да уволнят 80 000 служащи

Над 40 000 работни места ще бъдат изгубени до края на 2020 година

Хубертус Хайл от съуправляващата, лявоцентристка СПД разяснява в понеделник, че неговият законопроект ще даде на чиновниците право да работят от у дома или някъде другаде най-малко 24 дни в годината , в случай че специалността и работните потоци разрешават.

С проектозакона, Хейл желае да усили удовлетвореността от работата измежду чиновниците и да избегне автоматизираната работа вкъщи, което води до по-дълго работно време.

Така че работодателите би трябвало да подсигуряват, че чиновниците записват цялото си работно време вкъщи , или в противоположен случай ги грози санкция до 30 000 евро .

Освен това случаите, които се случват по време на работа от у дома , би трябвало да се преглеждат като трудови злополуки , което значи, че застраховката на работодателя би трябвало да покрива напълно разноските .

Проучване, извършено от няколко стопански института, сподели, че почти две трети от немските чиновници приветстват предлагането за такова законно право .
 Алтмайер настоя Германия да не усилва налозите по време на пандемията
Алтмайер настоя Германия да не усилва налозите по време на пандемията

Германия е спечелила от постоянния данъчен режим през последните седем години

Но представител на министъра на стопанската система Петер Алтмайер от консерваторите на Меркел съобщи по време на постоянна конференция, че има доста въпроси без отговор и че Алтмайер остава песимистичен към концепцията .

" Преди всичко се нуждаем от по-малко администрация, а не от нови държавни гаранции за всичко ", съобщи представителят на Алтмайер.

Говорителят на Меркел разяснява, че проектозаконът ще бъде разискван сред министерството на труда и канцлера, като добави, че има още доста въпроси, които би трябвало да бъдат решени.

Инженерната асоциация VDMA съобщи, че не е належащо законно право да се работи от у дома . " Това единствено поражда очаквания, които не могат да бъдат изпълнени за всеки съответен случай ", разяснява ръководещият шеф на VDMA Тило Бродман.
 Проучване: С ковид или не, отдалечената работа ще продължава да бележи растеж
Проучване: С ковид или не, отдалечената работа ще продължава да бележи растеж

Работещите отдалечено са по-продуктивни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР