Иницаитива Правосъдие за всеки и гражданско сдружение БОЕЦ организират поредния

...
Иницаитива Правосъдие за всеки и гражданско сдружение БОЕЦ организират поредния
Коментари Харесай

Нов протест срещу Иван Гешев с призив президентът да спре избора

Иницаитива " Правосъдие за всеки " и гражданско съдружие БОЕЦ провеждат следващия митинг против Иван Гешев, който предишния четвъртък бе определен от Висшия правосъден съвет (ВСС) за основен прокурор. Протестът е деклариран за 30 октомври от 18 ч. пред Съдебната палата в София и е под надпис " Светлината ражда независимост ".

" На 30.10. – сряда, от 18.00ч. БОЕЦ, дружно с Инициатива " Правосъдие за всеки ", други цивилен организации и хиляди непримирими жители излизат още веднъж пред Съдебната палата в София, като ще стигнем и до президенството! ", пишат от " БОЕЦ ".

" Протестът на Орлов мост раздруса страната! Протестът на свободните жители против позорния избор на Гешев прерасна в обсада на Орлов мост и това бе извънредно мощен знак за нашата увереност да се борим против този неприличен и неприемлив избор на мафията! Как стигнахме до там и за какво се случи са доста значими въпроси, на които ще дадем отговори, тъй като жителите имат право да знаят Истината! ", показват от своя страна от Инициатва " Правосъдие за всеки ".

От организацията показват, че " държавното управление трансформира избора на основен прокурор в съревнование с един кон, този на Делян Пеевски, Цацаров и Борисов – Иван Гешев ".

Преди дни от " Правосъдие за всеки " оповестиха, че президентът е последното затруднение пред назначението на основен прокурор, който, по думите им, е излъчен от олигархията. Протестиращите приканват президента да не подписва декрет за назначението, а да изпрати процедурата в Конституционния съд за пояснение.

Всичко за процедурата и избора на нов основен прокурор - четете тук
Какво ще направи Висш съдебен съвет, в случай че президентът не подпише декрет - четете тук
Как беше определен Иван Гешев - тук
Какво се готви да прави като основен прокурор - тук
Кадри от блокадата към Висш съдебен съвет - тук
Мълчанието на подкрепящите Гешев - тук
Как издателят на ПИК нападна критикуващ бъдещия основен прокурор - тук

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборът на нов основен прокурор (143)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР