Информацията за предстоящата евакуация, която жителите на Белгородска област получават

...
Информацията за предстоящата евакуация, която жителите на Белгородска област получават
Коментари Харесай

Русия отрича за евакуация на Белгородската област

Информацията за идната евакуация, която жителите на Белгородска област получават от незнайни телефонни номера, не дава отговор на действителността. Това оповестява ТАСС, като цитира изказване на пресслужбата на Министерството на изключителните обстановки за района.

" Жителите на района оповестяват, че получават позвънявания от непознати номера от хора, представящи се за чиновници на Министерството на изключителните обстановки, които уведомяват за хипотетична идна евакуация. Главното ръководство на Министерството на изключителните обстановки на Русия за Белгородска област твърди: тази информация не е вярна и е подправена ", се споделя в изказване на отдела.

Пресслужбата посочи, че чиновниците на Министерството на изключителните обстановки не се обаждат на жители. Жителите на района са помолени да се доверяват единствено на информация, оповестена в формалните запаси на федералните и районните управляващи.
 Диверсанти са проникнали в Курска и Белгородска области
Диверсанти са проникнали в Курска и Белгородска области

Руските управляващи потвърдиха за " опити " за навлизане

Силите за противовъздушна защита (ПВО) на украинските въоръжени сили (ВСУ ) над Белгородска област, оповестява " Интерфакс ". " Дежурните системи за противовъздушна защита унищожиха украински безпилотен летателен уред над територията на Белгородска област ", ​​съобщи съветското министерство на защитата. Според ведомството по-рано през нощта и деня на сряда над Белгородска област са били унищожени 19 украински дрона. От Министерството на защитата оповестиха, че към 18:30 часа е осъществен нов опит за офанзива.

Припомняме, че Белгородска област

Ден по-рано беше обявено, че в Курска област покрай село Теткино, което се намира на границата с Украйна, има " пукотевица " и " работа и артилерия ". Други отчети загатват Белгородска област. 

Телеграм каналът на " легиона " " Свобода на Русия ", неразрешен в Русия като терористична организация, разгласява обява с думите " пресякохме границата " и видео, снимано през нощта, което демонстрира придвижването на някакъв тип бронирана машина.

Изданието РБК-Украйна, базирайки се на източници в спецслужбите, твърди, че някакъв " Сибирски легион " (не се знае какъв е), Руски доброволчески корпус (РДК) (също неразрешен в Русия като терористична организация) и " Свобода на Русия " са " водили на борби " в Белгородска област (също покрай границата).

Губернаторът на Курска област Роман Старовойт разгласява малко 47-секундно видео, в което декларира, че нощес " беше неспокойна нощ ". Във видеото той приказва за " огромна офанзива с дронове " в района, като в надписа към обявата той посочи, че те са били 11.

Едва по-късно губернаторът оповестява, че " от сутринта се води обстрел на село Теткино... имаше опит на ДРГ (диверсионно-разузнавателна група - Би Би Си) да пробие, имаше бойна пукотевица, само че там не беше сбъднат пробив. "

Руското Министерство на защитата съобщи в изказване, че в 03:00 ч. московско време, " след натоварен обстрел на цивилни цели ", диверсантите " с поддръжката на танкове и бойни бронирани машини са се пробвали да нахлуят по едно и също време на територията на Руската федерация в три направления в регионите на селищата Одноробовка и Нехотеевка и Сдарюшино, Белгородска област. "
 Русия свалила украински дронове над Белгородска област
Русия свалила украински дронове над Белгородска област

" По предварителни данни няма жертви и опустошения ", съгласно губернатора

Министерството на защитата твърди, че " няма нарушавания на държавната граница ", а съперникът е " понесъл обилни загуби ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР