Информацията за очакван недостиг на лекарства през миналата пролет е

...
Информацията за очакван недостиг на лекарства през миналата пролет е
Коментари Харесай

Проф. Сербезова: Не ми известно прокуратурата да е обвинила председателя на ЕК във всяване на паника

Информацията за предстоящ дефицит на медикаменти през предходната пролет е обществена и доказана от няколко институции. Това съобщи в обясненията си пред съда ръководителят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова. Тя е обвинена за всяване на суматоха поради две изявленията, в които декларира, че се чака медикаменти да изчезнат от аптеките без да загатва имената им. Малко по-късно прокуратурата ѝ повдигна обвиняване.

Абсрудният проблем стига до съд за повторно. Първия път бе върнат поради нарушавания в обвинителния акт. Прокуратурата.

Тя отвръща, че цитатите, които държавното обвиняване употребява против нея, са извадени от подтекст. Пред съда тя уточни, че сходни известия е имало от европейската организация по медикаментите и че евродепутати са питал комисията какви ограничения подхваща, с цел да се избегне упования дефицит. Месец преди интервютата в Индия са въведени ограничавания за 26 дейни вещества за произвеждане на медикаменти, сподели още тя.

" Доколкото ми е известно към сегашния миг българската прокуратура не е обвинила по същия мотив и за същата информация нито ръководителя на Европейска комисия, нито еврокомисаря по здравни въпроси, нито BBC, които оповестяват същото месец преди моите изявленията, нито пък организацията " Лекарства за Европа ", СЗО, както и десетки депутати от Европейския парламент, шефове на болнични заведения в България, които оповестих за дефицит ", съобщи Сербезова.

Делото бе отсрочено за последващо съвещание през март. Съдията назначи експертизи на дисковете със записи на интервютата на Сербезова. Оказа се, че съвсем година не е стигнала на прокуратурата да ревизира дали върху тях има следи от интервенция или операции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР