Информационното събитие е едно показно убийство, което е стряскащо. Това

...
Информационното събитие е едно показно убийство, което е стряскащо. Това
Коментари Харесай

Калин Калпакчиев: Няма оптимизъм за избора на следващ председател на ВКС

Информационното събитие е едно показно ликвидиране, което е стряскащо. Това събитие се проверява. Нас би трябвало да ни интересува кой е килърът. Това съобщи в предаването „ ЕвроДикоФ “ на Телевизия Евроком арбитър Калин Калпакчиев от Съюза на съдиите в България във връзка убийството на 44-годишния Георги Христов-Тинето на стадион „ Георги Аспарухов “.

Той е безапелационен, че няма никаква връзка сред предварителното освобождение на Георги Христов и убийството му.

Прокурорът, съдът и администрацията на пандиза са безапелационни, че той може да бъде предварително освободен за положително държание.

Георги Христов – Тинето е получил доживотна присъда, която е била сменена на 14 години и 9 месеца.

Калпакчиев разяснява и упреците към него за освобождението предварително на Джок Полфрийман, което се реализира след решение на тричленна комисия, която съдията оглавяваше:

„ Нашето участие и дейна активност в Съюза на съдиите ни прави цел на такива офанзиви. Няма страна, в която да няма процедура по предварително освобождение. В България такава процедура съществува от десетки години “.

През 2012 година Калпакчиев разгласи, че Сотир Цацаров няма моралните качества да заеме позицията основен прокурор.

„ Направих разбор, който беше правилен и заех своята позиция, която беше посрещната доста бурно. Това може да служи за поука. Висш съдебен съвет организира не един или два избора, само че нещата се трансформираха към неприятно. Смисълът от избори за представители в правосъдната власт е да има полемики, тъй като главното условие е доста високи нравствени качества, дарба за отстояване на офанзиви и самостоятелност в най-висша степен “.

Нямаме доста учредения за оптимизъм по отношение на идващия ръководител на Върховния касационен съд, само че в този момент има едно преимущество – всички съдии от Върховен касационен съд имат право да предлагат ръководител. Ако те се обединят към един арбитър, аз считам, че това ще промени обстановката за по-добро, акцентира Калпакчиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР