Информационният портал Интерфакс съобщи с позоваване на пресслужбата на индийските

...
Информационният портал Интерфакс съобщи с позоваване на пресслужбата на индийските
Коментари Харесай

Су-30МКИ успешно изпробва новата руско-индийска противокорабна ракета „БраМос”

Информационният портал „ Интерфакс ” заяви с позоваване на пресслужбата на индийските Военноморски сили, че на 22 ноември е осъществено първото изпитателно изстрелване на свръхзвуковата руско-индийска крилата ракета ”БраМос ” от борда на осъвременен изтребител Су-30МКИ (корабен вариант). „ Изстрелването на крилата ракета „ БраМос” е осъществено по надводна цел в Бенгалския залив и е прието за изцяло успешно” – се споделя в известието на индийското военно ведомство.

Свръхзвуковите противокорабни ракети към този момент са на въоръжение в Сухопътните войски и Военноморски сили на Индия. За потреблението на Су-30МКИ ракетата е облекчена с съвсем половин звук, в този момент нейната маса е 2500 кг.

Изпитателният полет е изпълнен от два самолета: единият е притежател на ракетата, а от борда на другия е сниман на видео тестването от старта до поразяването на задачата.

При създаването на „ БраМос” съветските експерти разчитали отдалеченост на полета към 290 км. Благодарение на обстоятелството, че Индия се причисли към интернационалния режим за надзор на ракетните технологии, конструкторите нараснали нейната отдалеченост до 450 км при скорост 2,8М.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР