Инфлацията ще има еднократен ефект от по-високите цени на енергоизточниците.

...
Инфлацията ще има еднократен ефект от по-високите цени на енергоизточниците.
Коментари Харесай

Милен Велчев: Диверсификация може да се постигне по-лесно чрез нефт, отколкото чрез газ

" Инфлацията ще има еднократен резултат от по-високите цени на енергоизточниците. Те ще повлияят на други браншове на стопанската система в по-малка степен. Другите артикули ще нарастнат по-малко еднократно, в случай че нефтът не доближи нови неподозирани небеса, което не чакам. Правителството би трябвало да компенсира единствено най-нуждаещите се, само че да не се изкушава да вкарва таван на цените на някои артикули, с цел да основава изкуствени дефицити ", това съобщи пред NOVA някогашният финансов министър Милен Велчев.

За него всеки търговски контракт съдържа уговорка за форсмажор, само че се допуска дали е налична такава обстановка се взема решение от правосъдния орган, не от изпълнителната власт:

" Всеки контракт планува правосъден или арбитражен надзор. Няма общ форсмажор за всички компании в страната. Такова решение има заплаха да нанесе повече вреди, в сравнение с изгоди ", акцентира финансистът.

По думите му концепцията за форсмажор идва от бизнес организация:

" Апелирам когато вършат разискване по тематиката, деликатно да измерят всички причини " за " и " срещу ", прикани той.

И добави, че Русия не желае да се откаже от доставките на газ:

" Диверсификация може да се реализира по-лесно посредством петрол, в сравнение с посредством газ. Ще разчитаме на по-скъпи енергоизточници, до момента в който не се стигне до завършек на войната и отпадане на глобите против Русия ", безапелационен беше Велчев.

И посочи, че " петролът последователно ще понижи цената си, защото се добива по целия свят ".

" Можем умерено да живеем с понижени доставки на газ, не сме толкоз подвластни от Русия. Възможно е да се оправим с понижени доставки ", счита той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР