Инфлацията ще бъде по-голям проблем от пандемията през 2022 година.

...
Инфлацията ще бъде по-голям проблем от пандемията през 2022 година.
Коментари Харесай

Икономист с прогноза дали ни чака режим на тока и ще се повишава ли още цената му

Инфлацията ще бъде по-голям проблем от пандемията през 2022 година. Това съобщи икономистът Стоян Панчев в ефира на Нова телевизия.

Наложеният мораториум за цените на тока, парното и водата за битовите консуматори може да докара до редица проблеми след себе си, счита той.

„ Може да се сътвори проблем с достъпа до електричество. Когато цената при производителите пораства, а в края на веригата не се повишава, страдат тези по средата- електроразпределителните сдружения, като стартират да не могат да извършват функционалностите си”, изясни той.

Според него не е изключено и ново повишаване в цените на електрическата енергия след анулация на мораториума от месец април.

„ Повишението на електрическата енергия е международен развой, подчинен от редица фактори. До огромна степен България не може да му въздейства. Очакванията са след повишените цени през първото тримесечие, натискът върху потребителите да се понижи през лятото. Това зависи и от държанието на централните банки, има поръчки за държание в посока на понижаване. Зависи и от достъпа до сила в Европа, тъй като тук-там има редица проблеми”, разяснява още икономистът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР