Инфлацията - и в Европа, и в България - расте,

...
Инфлацията - и в Европа, и в България - расте,
Коментари Харесай

Асен Василев пред Дарик: Три са първите стъпки на новото правителство

Инфлацията - и в Европа, и в България - пораства, нодоходите на популацията би трябвало да се усилват изпреварващо на инфлацията и това е заложено в програмата на " Продължаваме промяната ".Целта е минималната работна заплата да доближи 50% от междинната за страната.След 4 години тя би трябвало да стане сред 1500 - 2000 лева

Това изясни в Откритото студио на Дарик в Пловдив досегашният вицепремиер и министър на финансите Асен Василев. Пред слушателите на Дарик той разгласи и първите три стъпки, които ще създадат от " Продължаваме промяната ", в случай че политическата групировка успее още веднъж да образува държавно управление, дружно с " Демократична България " и Българска социалистическа партия:

1. Приемане на реалистична макрорамка и бюджета за 2023 година, което ще разреши да се осъществя политиката за увеличение на приходите на популацията.
2. Осигуряване на постоянен снабдител или набор от снабдители на газ,които да подсигуряват нужните количествадо юли 2023 година, когато се чака газовите пазари да са по-спокойни.
3. Продължаване на широкомащабното подкрепяне на бизнеса, като се резервира цената на електрическата енергия. В момента тя е250 лева за МВтч и е най-ниска за Европейския съюз. Тази опция се обуславя и от обстоятелството, че страната ни изнася ток на по-висока цена, изясни Асен Василев.

Цените на горивата в България започнаха да падат и тази наклонност би трябвало да продължи, защото се вижда същата и намеждународните тържища през последните дни,обясни финансистът и означи, че в този момент е моментътКомисията за защита на конкуренцията да взеле във функционалностите си, с цел да не се приказва за картели и спекулативни цени при горивата.

Участието на Асен Василев в Откритото студиона Дарик от Пловдив, може да слушате на 27, 29 и 30 септември, преди обедните обзорни вести в 12.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Тази обява е платена политическа реклама. Статията не е журналистически материал и не отразява публицистичната политика на Darik.bg. Медията не може да подсигурява стандарти като обективност и меродавност за оповестено платено наличие.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР