Инфекцията денга се разпространява в момента с необичайно висок темп

...
Инфекцията денга се разпространява в момента с необичайно висок темп
Коментари Харесай

Над милион са се заразили с денга в Бразилия

Инфекцията денга се популяризира сега с извънредно висок ритъм в Бразилия.

През първите два месеца от годината в южноамериканската страна са регистрирани 1 017 278 доказани или евентуални случая, заяви през днешния ден Министерството на здравеопазването. Това е съвсем пет пъти повече, в сравнение с за същия интервал предходната година, когато са били 207 475.

Здравните управляващи регистрираха 214 смъртни случая, като сега се проверява дали още 687 имат връзка с вирусната зараза. Шест щата и столицата Бразилия оповестиха изключително състояние. 

Проливните дъждове и високите температури през последните месеци евентуално са провокирали огромното нарастване на броя на инфектираните. При такива условия типът комари, който придвижва вируса денга, може да се развъжда и развива по-добре.

Масовото разпространение на денга засегна и други страни на континента. В началото на седмицата държавното управление в Перу разгласи изключително състояние в по-голямата част от страната. Броят на случаите неотдавна се усили и в Аржентина. 

За да може да овладее разпространението на болестта, бразилското Министерство на здравеопазването провежда акция и прикани хората в страната да оказват помощ в битката с комарите, като изсушат местата за размножаване. Освен това, през февруари в Бразилия стартира акция по имунизиране с нова ваксина против денга, заяви Българска телеграфна агенция. 

Инфекцията денга предизвиква остра болежка и постоянно срещана в тропиците и субтропиците. Въпреки това болестта минава относително леко и не всеки инфектиран има признаци. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР