Инфантино ще бъде преизбран на поста президент на ФИФА през

...
Инфантино ще бъде преизбран на поста президент на ФИФА през
Коментари Харесай

Инфантино ще бъде преизбран на поста президент на ФИФА през юни

Инфантино ще бъде избран отново на поста президент на ФИФА през юни
Президентът на ФИФА Джани Инфантино е на път да стартира своя втори мандат отпред на Международната футболна федерация, откакто стана ясно, че той е единственият претендент за поста на изборите през юни. 48-годишният италианец управлява федерацията от февруари 2016, слд като размени Сеп Блатер, който се забърка в голям корупционен скандал.

Бившият бранител на Тотнъм Рамон Вега бе оповестил, че ще се конкурира за поста с Инфантино, само че не съумя да събере нужните поддръжка от пет вота на 211-те члена на ФИФА. Инфантино към този момент интродуцира своя проект да усили броя на тимовете на Световно състезание през 2026 от 32 на 48, като съобщи, че не е изключено това да се случи и за идния Мондиал в Катар след три години.

Окончателно решение по отношение на това ще се вземе през март. Бившата дясна ръка на Мишел Платини в УЕФА се надява да се реализира и концепцията за Световно клубно състезание с 24 тима от 2021 година. Президентът на УЕФА Александър Чеферин от Словения, който ще бъде избран отново на поста като единствен претендент, е срещу концепцията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР