Инерком” разполага с девет месеца, за да плати сделката за

...
Инерком” разполага с девет месеца, за да плати сделката за
Коментари Харесай

Сделката за ЧЕЗ ще приключи след 9 месеца


" Инерком” разполага с девет месеца, с цел да заплати договорката за ЧЕЗ след завършването ѝ. Това оповестиха пред бТВ от чешката компания. В противоположен случай те ще усвоят банковата гаранция, издадена за " Инерком” от 5 милиона евро.

Преговорите сред собственичката Гинка Върбакова и CEZ Group, почнали още през вчерашния ден следобяд, не престават до петък. Формалностите са конкретизирани още преди 20 дни при подписването на договорката, с цел да се придвижи документите, нужна на комисията за защита на конкуренцията у нас.

Допълнително обаче публично е била показана и поръчката на българската страна да се включи в договорката. Което потвърдиха и от " Инерком България " късно нощес. Дори чешката компания да се съгласи да обмисли смяна в контракта, тъй че да разреши на българската страна да взе участие, възможна смяна в договорката съгласно представителя на CEZ ще е дълъг развой. Адвокатите на компанията ще би трябвало да се убедят, че измененията няма да навредят на ползите на CEZ Group по арбитражното дело, което водят против България.

От финансовото министерство в Чехия обясниха за бТВ, че са получили съществени уверения от за прозрачността и финансирането на договорката, само че също по този начин са загрижени:

" Получихме съществени уверения, че прозрачността и финансирането на договорката са подсигурени и управлението на CEZ няма подозрения по отношение на платежоспособността на " Инерком ". Купувачът е виновен за обезпечаването на задоволително източници на финансиране.

Ни сме мощно загрижени да разсеем всички подозрения, тъй като всяко непрозрачно заплащане е недопустимо, изключително в компании, които имат държавен дял.

Министерството на финансите не е разговаряло с българското държавно управление по този случай ", се споделя в известието на чешкото ведомство.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР