Инерком обжалва пред Върновния административен съд решението на КЗК за

...
Инерком обжалва пред Върновния административен съд решението на КЗК за
Коментари Харесай

Инерком обжалва решението на КЗК

Инерком апелира пред Върновния административен съд решението на Комисия за защита на конкуренцията за прекъсване на договорката с ЧЕЗ. Това удостовери ръководителят на борда на шефовете на компанията Милена Стоева.
На 19 юли Комисия за защита на конкуренцията реши, че не позволява на компанията " Инерком България " да придобие българските сдружения на ЧЕЗ. Регулаторът уточни, че придобиващата надзор група като производител на електрическа сила от фотоволтаици, ще има значително преимущество пред останалите.

В решението се показва още: "...притеснителен общ пазарен дял на сдружения – участници в концентрацията би могъл да бъде този, който надвишава 40%, защото в този случай това може да докара до определяне или усилване на господстващо състояние, вследствие на което да се сътвори опция за възпрепятстване или нарушение на конкуренцията ".

Комисия за защита на конкуренцията отбелязва, че задачата на концентрацията е заявено разширение активността на " Инерком " чрез продължение на осъществяваната от предприятията на ЧЕЗ активност на територията на Република България ". Сделката ще обезпечи на " Инерком " нахлуване на продуктови пазари, на които сега не взе участие, се показва в решението.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР