Индустрията на Обединеното кралство е силно зависима от тайванските чипове(снимка:

...
Индустрията на Обединеното кралство е силно зависима от тайванските чипове(снимка:
Коментари Харесай

Формира се британско-японски съюз в чиповете


Индустрията на Обединеното кралство е мощно подвластна от тайванските чипове
(снимка: CC0 Public Domain)

Обединеното кралство ще работи тясно с Япония в региона на полупроводниците , с цел да понижи зависимостта на промишлеността от тайванския чипмейкър TSMC, стана ясно преди срещата на Г7 .

Британският министър-председател Риши Сунак разгласи двустранно „ партньорство за полупроводници ” с Япония, ориентирано към повишение на устойчивостта на веригата за доставки на фона на опасения по отношение на евентуални компликации при производството на чипове в Тайван.
още по темата
Япония, от своя страна, разгласи проекти да влага £18 милиарда ($22,5 млрд.) в английски компании за чиста сила, съобщи Блумбърг.

„ Споразумението от Хирошима ” е ориентирано към задълбочаване на съдействието в стопанската система, сигурността и технологиите сред Обединеното кралство и Япония ”, съобщи Сунак. Стрес тестванията и укрепването на веригите за доставки са основна цел след ескалацията в Украйна и пандемията от Covid-19, а за доставки на чипове се разчита главно от Тайван.

В петък Обединеното кралство ще показа тактиката си за полупроводници. Сунак съобщи, че дружно с японския министър председател Фумио Кишида „ работят в тясно съдействие по отбраната на мира и сигурността в Индийско-Тихоокеанския район и отбраната на нашите полезности, в това число свободната и обективна търговия ”.

Японската компания Marubeni Corporation и нейните сътрудници имат намерение да влагат към £10 милиарда ($12 милиарда) в Обединеното кралство през идващото десетилетие, основно в офшорна вятърна сила, се споделя в изказване на кабинета на министър-председателя на Англия.

Sumitomo Corporation ще влага към £4 милиарда ($4,9 милиарда) в офшорни вятърни планове край Съфолк и Норфолк, до момента в който Mitsubishi Estate и Mitsui Fudosan ще влагат £3,5 милиарда ($4,3 милиарда) в налични жилища и офис площи, прецизира изказването.

Междувременно английската енергийна компания Octopus Energy съобщи, че ще влага £1,5 милиарда ($1,8 милиарда) в азиатско-тихоокеанския енергиен пазар до 2027 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР