Индустрията на корабните превози може да за почне бързо да

...
Индустрията на корабните превози може да за почне бързо да
Коментари Харесай

Кога глобалната логистика ще се върне към нормален режим на работа?

Индустрията на корабните транспорти може да за почне бързо да се възвръща в края на април, защото обстановката с разпространяването на COVID-19 в Китай се облекчава.

Това съобщи пред CNBC създателят на транспортната компания Mandarin Shipping Тим Хъксли.

В Шанхай беше натрапен локдаун през март поради повишаването на случаите на COVID-19. Градът е дом на най-натовареното контейнерно пристанище в света.

„ Самото пристанище, в действителност, остана отворено, тъй че корабите могат да влизат в него, само че имаше проблеми с доставите на товарите от и до пристанището по суша “, сподели Хъксли.

В последните няколко седмици Китай беше обзет от най-тежката вълна на пандемията от нейното начало през 2020 година Властите постановиха строги правила за водачите на камиони, влизащи в Шанхай. Тези ограничавания направиха превозването на артикули в и отвън града по-скъпо и по-малко дейно.

По думите на Хъксли, Шанхай има доста натоварени вериги за доставки, които се възнамеряват по този начин, че да доближават тъкмо в точния момент и не са изключително гъвкави. В резултат на това, фабриките нямат различен избор, с изключение на да затворят, когато има спирания на доставките.

"Опашката " от товарни кораби, чакащи на огромните китайски пристанища, като Шанхай, става все по-дълга с всеки минал ден.

Прекъсванията на веригата за доставки се трансфораха в един от най-големите проблеми за международната стопанска система още в ранните стадии на пандемията вследствие на локдауните, измененията в потребителското държание, а в последно време и поради войната в Украйна.

Може да отнеме известно време, до момента в който нещата изцяло се върнат към естественото си положение, само че, съгласно Хъксли, може да се реализира доста облекчение след възобновяване на логитичната мрежа в Китай.

„ В резултат на всичко това следим най-силния скок в цените на контейнерните транспорти и на търсенето на транспортни услуги в историята “, добави той.

Хъксли предвижда още, че с връщането към естествен режим на работа на промишлеността ще има и голям размер отсрочено търсене, което пазарът ще би трябвало да поеме.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР