Индонезийският президент Джоко Видодо се обяви днес за победител на

...
Индонезийският президент Джоко Видодо се обяви днес за победител на
Коментари Харесай

И президентът на Индонезия, и съперникът му се обявиха за победители на изборите

Индонезийският президент Джоко Видодо се разгласи през днешния ден за победител на изборите за държавен глава, като сподели, че съгласно неофициални резултати е спечелил 54 % от гласовете, съобщи " Ройтерс ".

На изборите през вчерашния ден Видодо, чийто претендент за вицепрезидент е ислямският свещеник Амин Маруф, се изправи против някогашния военачалник Прабово Субианто, който съгласно импровизирано " бързо броене " от частни социологически организации въз основа на извадки от изборните секции е събрал 45 % от гласовете.

" Трябва да изчакаме формалните резултати. Но 12 социологически организации дадоха ясни резултати... оповестяваме, че двойката Джоко - Маруф е получила 54.5 % от гласовете, а Прабово е получил 45.5 % ", сподели Видодо на конференция в Джакарта. Прабово също се разгласи за победител, като се базира на вътрешно изследване, което му отрежда 62 % от гласовете.

Общата изборна комисия показа на своя уеб страница данни въз основа на резултати от 808 от над 800 хиляди изборни секции, съгласно които някогашният военачалник е спечелил към 45 %. Прабово сподели, че на изборите е имало измами и неговият екип има доказателства за това.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР