Индонезия, най-големият производител и износител на палмово масло в света,

...
Индонезия, най-големият производител и износител на палмово масло в света,
Коментари Харесай

Индонезия вдига забраната си за износ на палмово масло



Индонезия, най-големият производител и експортьор на палмово масло в света, анулира възбраната си за задгранични продажби на стоката, оповестява " Файненшъл таймс ". Това може да облекчи част от натиска за повишение на цените на растителното масло, което е реалност след нашествието на Русия в Украйна.

Президентът на страната Джоко Уидодо съобщи в четвъртък, че износът на палмово масло може да се възобнови от 23 май. Той уточни, че решението отразява подобряването на локалните доставки, както и благосъстоянието на 17 милиона служащи в промишлеността за произвеждане на палмово масло.

Протекционисткият ход преди време тласна нагоре пазарите на растителни масла, които към този момент изпитваха дефицит, откакто потоците на доставки от Украйна на процедура стопираха, когато избухна войната.

Когато вкара възбраната си за експорт предишния месец, Джакарта съобщи, че се пробва да ограничи покачващите се цени на храните.

Цените на палмовото масло отслабваха от началото на тази седмица заради спекулации, че възбраната ще бъде анулирана в скоро време.

Фючърсите за палмово масло, търгувани в Малайзия, в този момент са на цени към 6074 малайзийски рингита за звук, което е спад с съвсем 10% по отношение на ценовите върхове от предходната седмица.

Графика на фючърсите на палмово масло (в малайзийски рингит за тон)



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР