Индонезия кани руските инвеститори да участват в изграждането на новата

...
Индонезия кани руските инвеститори да участват в изграждането на новата
Коментари Харесай

Докато Западни фирми масово напускат Русия, четвъртата по население страна кани руските инвеститори

Индонезия кани съветските вложители да вземат участие в построяването на новата столица на страната Нусантара на остров Калимантан, споделя за РИА Новости посланикът на Индонезия в Москва Хосе Антонио Морато Таварес.

" Индонезия приветства вложители от Русия, които желаят да вземат участие в построяването на новата столица на остров Калимантан. Сега сме в развой на начало на строителството на града - разчистваме и оразмеряваме земята за скорошното строителство на здания ", споделя посланикът.

По думите на Таварес, визията за новата столиза Нусантара е, да бъде издигнат " зелен " град.

" На остров Калимантан има доста гори и ние не желаеме да унищожаваме природата, а имаме намерение да построим нов град в лоното на природата. И съветските вложители могат да ни оказват помощ за реализиране на това ", изяснява индонезийският дипломат.
 Индонезия направи поръчка да стане четвърта стопанска система в света
Четвъртата по население страна в света направи поръчка да стане и четвърта стопанска система

Как счита да се придвижи от настоящето 16-о място

Посланикът също по този начин кани съветските университети да вземат участие в реализирането на плана за академични филиал в новата столица. По думите му, концепцията е да се сътвори " интелигентен град ", софтуерен център, който да може да създава технологии за новата столица ".

Посланикът добавя, че в Индонезия има огромен интерес към проучването на съветски език, и в доста университети има факултети, където съветският се преподава, наред с други непознати езици.

Президентът на Индонезия Джоко Видодо разгласи проектите за пренасяне на столицата на страната през 2019 година Основната причина за това е пренаселеността на сегашната столица Джакарта. Освен това, остров Ява, на който се намира тя, е ситуиран в сеизмично дейна зона.
 В Индонезия се строи най-големият в света цех за никел
Къде се строи най-големият в света цех за никел

Проектът би трябвало да бъде приключен до 2025 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР