Индонезия е закупила 12 нови дрона от Turkish Aerospace на

...
Индонезия е закупила 12 нови дрона от Turkish Aerospace на
Коментари Харесай

Индонезия купува дронове на стойност 300 милиона долара от Турция

Индонезия е закупила 12 нови дрона от Turkish Aerospace на стойност 300 милиона $, заяви във вторник нейното министерство на защитата представено от " Ройтерс ". Това е последната от поредност покупки, ориентирани към модернизиране на остарялото военно съоръжение на страната.

Сделката идва, откакто президентът на Индонезия Джоко Видодо през юли предизвести кабинета си да поддържа " здравословен " бюджет , като акцентира големите разноски на организациите за сигурност на страната, в това число министерството на защитата.

През януари министърът на защитата Прабово Субианто подписа договорка на стойност 800 милиона $ за закупуване на 12 изтребителя Mirage 2000-5 , които провокираха рецензии, защото бяха счетени за прекомерно остарели. Индонезия през февруари също купи 42 бойни самолета Rafale за 8,1 милиарда $, които ще бъдат разпределени на стадии в продължение на няколко години.

Според държавни данни, министерството на отбраната разполага с най-голямото систематизиране от общия бюджет на страната тази година, със 134,3 трилиона рупии (8,89 милиарда долара).

Сделката с основаната в Анакара Turkish Aerospace беше финализирана през февруари, като се чака дроновете да бъдат доставени в границите на 32 месеца след подписването. Сделката също по този начин включва подготвителни и летателни симулатори, се споделя в изказване на министерството на защитата.
 Индонезия се опълчи на разполагането на нуклеарни оръжия в Югоизточна Азия
Индонезия се опълчи на разполагането на нуклеарни оръжия в Югоизточна Азия

Регионът е една от петте зони в света без нуклеарно оръжие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР