Индийските здравни служители са открили следи от никел и олово

...
Индийските здравни служители са открили следи от никел и олово
Коментари Харесай

Мистериозно заболяване в Индия: Откриха следи от олово и никел в кръвта на пациентите

Индийските здравни чиновници са разкрили следи от никел и олово в няколко кръвни проби , взети от стотици пациенти, в южен щат, оповестява АП.

Правителството на щата Андра Прадеш съобщи, че следствията на специалисти от Индийския институт по медицински науки не са в положение да открият вероятния източник на прекалено количество никел и оловни частици в кръвта на пациентите.

Очакват се отчети от други проби на специалисти от Индийския химически софтуерен институт, в това число токсикологични отчети и кръвни култури, се споделя в изказването.

Здравните чиновници и специалисти към момента са комплицирани от това по какъв начин тежките метали са попаднали в кръвта на пациентите и дали в действителност това е повода за мистериозното заболяване с над 585 души в болница и един умрял в Андра Прадеш. Заболяването е намерено за първи път в събота вечер в Елуру, античен град, прочут със своите ръчно изтъкани артикули.

Министърът на щата Й.С. Джаганмохан Реди организира виртуална среща в сряда с публични лица, които включваха специалисти от най-хубавите научни институти в Индия. Реди разяснява, че 502 души с заболяването са изписани, откакто са посочили усъвършенстване .

Пациентите демонстрират признаци, вариращи от гадене и тревога до загуба на схващане .

Това, което обърква специалистите, е, че наподобява няма обща връзка сред стотиците хора , които са се разболели. Всички пациенти са тествани негативно за ковид и други вирусни болести като денга, чикунгуня и херпес. Пациентите не са свързани между тях и не всички живеят в една и съща област. Те са от разнообразни възрастови групи, в това число към 70 деца, само че доста малко са възрастни хора.

Първоначално съмнението бе за нечиста вода , само че кабинетът на основния министър удостовери, че хората, които не употребяват общинския тръбопровод, също са се разболели и че първичните проби на водни проби не разкриват никакви нездравословни химикали .

45-годишен мъж е приет в болница със признаци, наподобяващи епилепсия, и е умрял в неделя вечерта, оповестиха лекарите. Аутопсията му не хвърля светлина върху повода за гибелта.

Щат Андра Прадеш е измежду най-тежко засегнатите от ковид с над 800 000 открити случая. Здравната система в щата, сходно на останалата част от Индия, е разрушена от вируса.
 Близо 850 са към този момент случаите на мистериозното заболяване в Индия
Близо 850 са към този момент случаите на мистериозното заболяване в Индия

Драстичен скок на заболелите за броени дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР