Индийската организация за космически изследвания планира да изстреля към Луната

...
Индийската организация за космически изследвания планира да изстреля към Луната
Коментари Харесай

Индия взе Луната на мушка – изстрелва „Чандраян-2“ още през април

Индийската организация за галактически проучвания възнамерява да изстреля към Луната автоматизираната междупланетна станция „ Чандраян-2 “ с дребен луноход на борда през априлТова съобщи индийският държавен министър на департамента за галактически проучвания Джитендра Сингх, представен от международните медии. „ Индия има намерение да изстреля „ Чандраян-2 “ през април “, сподели той. „ Тази задача идва след друга - „ Чандраян-1 “, с помощта на която Индийската организация за галактически проучвания откри вода на Луната. Мисията „ Чандраян-2 “ " е обвързвана с по-нататъшното развиване на плана, който е важен колкото кацането на човек на Луната. “

Сингх означи, че до момента в който „ Чандраян-2 “ бе орбитална станция, „ Чандраян-2 “ е доста по-сложен план, който планува кацане на естествения сателит на Земята и снабдяване на дребен луноход на повърхността му.

„ Чандраян-2 “ е комплицирана задача, защото за пръв път ще доставим на Луната орбитален модул, спускаем модул и самоходен уред “, сподели той. Сингх добави, че кацането е планувано в региона на южния полюс на Луната.

Досега само Съединени американски щати, Русия и Китай са осъществили кацане на лунната повърхнина. Ако индийската задача е сполучлива, това ще бъде голямо достижение за Индийската организация за галактически проучвания. Проектът „ Чандраян-2 “ е на стойност 8 милиарда рупии (около 125 милиона долара).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР