Индия наложи строги ограничения на вноса на компютри, таблети и

...
Индия наложи строги ограничения на вноса на компютри, таблети и
Коментари Харесай

Най-населената държава в света вече не иска вносни компютри

Индия наложи строги ограничавания на вноса на компютри, таблети и преносими компютри в страната за да насърчи локалното произвеждане, оповестява CNN.

Ходът на държавното управление на Наредндра Моди изненада бизнеса и наблюдаващите.

Детайли : Вносителите в този момент ще би трябвало да аплайват за приемането на специфичен лиценз, с цел да могат да вкарват в Индия електрониката.

До момента ограничавания за компютрите, преносимите компютри и таблетите нямаше.

Мярката обаче е сходна на тази, която беше приложена през 2020 година във връзка с смарт тв приемниците.

Контекст : Индия от дълго време развива личния си софтуерен бранш, само че той оставаше в сянката на големия импорт най-вече от Китай и Тайван. Електроника за близо 20 милиарда $ влезе в страната през последното тримесечие, като наклонността е на растеж.

Допълнителен фактор са комплицираните връзки сред Делхи и Пекин. Двете страни имат погранични разногласия и си съперничат за въздействие както в района, по този начин и оттатък него. Затова и не са необичайност антикитайските митинги и протести в Индия.

Както отбелязва CNN моментът е значим и тъй като от ден на ден западни компании се пробват да диверсифицират своите произвеждане и доставки и заради тази причина гледат отвън Китай.

Какво следва : Индия е задоволително огромен пазар с задоволително доста работна мощ и насъбрано през годините ноу-хау, с цел да могат множеството огромни производители просто да се съобразят с политиката на Моди и неговата Make in India акция.

Apple към този момент прави сред 5% и 7% от продуктите си в страната. Американският производител на чипове Micron ще влага 825 млн. $ в страната и ще отвори до 5000 нови работни места през идващите години. Foxconn също възнамерява да разшири локалното си произвеждане.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР