Имейлите са неизменна част от работния процес на повечето професии

...
Имейлите са неизменна част от работния процес на повечето професии
Коментари Харесай

3 мита за използването на служебен имейл

Имейлите са неизменима част от работния развой на множеството специалности в днешно време. Колкото по-натоварени са електронните ни пощи обаче, толкоз по-вероятно е всред купищата ненужна информация да изпуснем нещо, което ни е в действителност значимо.

Не просто това, приемането на десетки или даже стотици известия всекидневно може да бъде доста стресиращо.

По думите на Ема Ръсел, която е преподавател по трудова логика на психиката в университета в Кингстън съществуват няколко мита, свързани с потреблението на мейл, които не би трябвало да се следват. А това от своя страна научава хората да употребяват функционалността по-ефективно. Ето и кои са митовете.

1.Трябва да проверявате мейла си единствено няколко пъти дневно

Не би било дейно непрекъснато да откликваме на всяко ново известие в електронната си поща. Това обаче не значи, че те би трябвало да ги пренебрегваме за продължителни интервали през работния ден. Всъщност науката демонстрира, че чиновниците, които регулярно наблюдават известията си усещат обстановката в надзор без значение от размера информация, която получават.

2.Мейлите развейват от работните задания

Всъщност доста дребна част от получаваните всекидневно известия не са свързани с работния развой. Всъщност доста чиновници настояват, че не биха могли да си правят дейно работата без потреблението на е-поща.

3. " Изключването " на мейла в извънработните часове понижава напрежението

В началото на годината Франция одобри нов закон, който дава право на служащите там да не дават отговор на служебния си телефон и да не отварят електронната си поща, когато не са на работа. Според Ема Ръсел обаче няма основателни доказателства, че служащите държат на това. По-скоро те избират да са гъвкави във връзка с потреблението на служебните си мейли.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР