Ученето през целия живот е важна част от правилната стратегия

...
Ученето през целия живот е важна част от правилната стратегия
Коментари Харесай

Световният тренд Учене през целия живот вече е възможен и у нас

Ученето през целия живот е значима част от вярната тактика за акомодацията към бързо изменящите се условия и потребности на пазара на труда. По данни на Евростат, България е на предпоследно място в Европейски Съюз по спомагателната подготовка и преквалификация на фрагментите в дейна възраст. У нас към момента липсва структурирана държавна политика за обосноваване на хората да се включат в " учене през целия живот ", по тази причина извънредно значима е ролята на виновния бизнес по тази тематика.

Добър образец за това е най-големият частен шеф в страната - Kaufland България. В компанията работят близо 7500 души, чиито специалности са от всички браншове на българската стопанска система - от търговия и продажби, през маркетинг, човешки запаси и осведомителни технологии, business intelligence, data science, до строителство, финанси и счетоводство, логистика и така нататък Само за миналата година Kaufland е вложил в образования за чиновниците си над 650 хиляди лева, като приблизително всеки член от екипа на най-голямата комерсиална верига е имал опция да премине през към 2 образования. Те са ориентирани към непрекъснатото надграждане на знанията и уменията - както на професионалните пълномощия и личностното развиване, по този начин и към грижата за прочувственото и физическото здраве. Обученията са съобразени с позицията и отговорностите на чиновниците, по тази причина Kaufland обезпечава разнородни трейнинг формати - присъствени, онлайн или хибридни, с цел да може всеки да реши по кое време и по какъв начин е най-удобно да организира. Така компанията съумява да подсигурява както дълготрайния триумф на екипа си като цяло, по този начин и реализацията и усъвършенстването на всеки негов член. И резултатите го демонстрират. Благодарение на атрактивните условия на работа, положителната организационна просвета, мотивираща работна атмосфера и огромните вътрешни обучителни стратегии близо 58% от членовете на екипа остават в Kaufland България над 3 години, а 80% от ръководителите са вътрешно развити и нараснали.



" Твоето БЪДЕЩЕ " е обща платформа на Webcafe.bg и Money.bg за кариерно развиване, която свързва гениите с бизнеса.

Сред най-новите обучителни стратегии, които Kaufland създаде за чиновниците си от началото на тази година са:

K-Mentoring: Междуекипната връзка е фактор за напредък

Инициативата има за цел да укрепи прехвърлянето на познания и умения вътре в организацията и да насърчи културата на учене. Тя се основава най-много на менторство и взаимопомощ сред сътрудници и екипи. В програмата вземат участие 26 определени чиновници от разнообразни отдели на компанията, разпределени в наставнически тандеми. Двойките, образувани на база професионални ползи, занимания и звена, в които работят, ще се включат в разнородни интензивности в продължение на 4 месеца. В ролята на ментори и ментита влизат експерти от разнообразни звена на компанията. Сред тях са както специалисти със забележителен стаж, по този начин и чиновници с по-малко опит, които са в начален стадий на своето професионално развиване.
 Снимка 658615
Източник:

K-Mentoring включва нетуъркинг събития, самостоятелна работа в менторските тандеми, а също и достъп до цифрова платформа за продан на познания и връзка.

K-Fit: Тялото реализира това, в което мозъкът има вяра!

Целта на програмата е да поддържа дейния и здравословен метод на живот измежду екипа на компанията. Инициативата включва разнообразни семинари на тематика придвижване, вярно хранене, сън, както и тренировки и групови интензивности. На регулярна база ще се организират още разнообразни физически занимания, а за тези, които имат предпочитание за по-активно придвижване, ще има проведени походи и други интензивности. В рамките на самодейността Kaufland дава опция и на най-смелите членове на екипа си да реализират същински мечтана смяна с предизвикването K-Fit Challenge - " Предизвикай себе си! Тялото реализира това, в което мозъкът има вяра! ". То е с дълготрайност 6 месеца и за постигането на мечтаните резултати на помощ ще бъдат професионални треньори, експерти по хранене и психолози. Тримата участници в предизвикването, постигнали най-голяма смяна, ще получат и специфична премия от своя шеф.

K-Praxis Deutsch: Когато има предпочитание, постоянно има метод!

Обученията по немски език са едни от стратегиите на Kaufland, които се радват на извънредно огромен интерес. От месец март обаче, компанията ги надгражда с практическата работилница K-Praxis Deutsch. С помощта на разнообразни обстановки от работното всекидневие, участниците в нея ще могат да практикуват езика, с цел да развият умеенето да приказват свободно немски език. Сред тях са предоставяне и приемане на противоположна връзка, правене на презентации на немски език, писане на имейл, общително обслужване на клиенти и все по-свободна приложимост на езика.

" " се осъществя в партньорство с,,,,,,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР