Името на Кирил Десподов винаги буди емоция, а неговите изказвания

...
Името на Кирил Десподов винаги буди емоция, а неговите изказвания
Коментари Харесай

Десподов: 2021-ва година е най-добрата в кариерата ми

Името на Кирил Десподов постоянно буди страст, а неговите изявления са коментирани от всеки. Дни след загубата от Пирин с 3:5 звездата на Лудогорец даде изявление за „ Мач Телеграф “, в което приказва за представянето си през 2021 година с екипа на „ орлите “ и с националния тим на България. Но приказва и за провалянето от Пирин, както и за идното посещение на ЦСКА на 20 декември.

- Може ли да се каже, че 2021-ва е годината на Кирил Десподов, откакто взе участие в направата на над 40 гола?
- Моето мнение е, че 2021 година е най-хубавата в кариерата ми досега. Мисля, че реализирах доста. Станахме първенци, взехме Суперкупата на България. Участвах в плейоф на Шампионската лига. Бяхме на крачка от групите. Впоследствие влязохме в групите на Лига Европа, което също е доста съществено достижение. В Лига Европа не постигнахме предстоящите резултати, само че все пак като цяло годината бе добра. Доволен съм от представянето си през 2021 година

- Кой беше най-хубавият миг за теб през 2021-ва?
- Мога да отлича срещата за Суперкупата с ЦСКА, в която дадох четири асистенции.

- А кой беше най-лошият ти миг за 2021 година?
- Отпадането от Шампионската лига. Стигнахме плейофа, където противникът бе доста мощен, само че реализуем. Но по ред аргументи не успяхме да отстраним Малмьо и да сбъднем нашата фантазия.

- Щеше ли Лудогорец да влезе в групите на Шампионската лига, в случай че ти беше играл в първия мач в Швеция, който пропусна поради наказване?
- Аз не мисля, че нашият тим зависи единствено и само от един футболист.

- Как се чувстваш с капитанската лента и в Лудогорец, и в националния тим?
- За мен това е голяма чест. Да носиш капитанската лента е отговорност. Радвам се, че ми се гласоподава сходно доверие. Надявам се, че го извинявам и ще го извинявам отсега нататък.

- Какво не стигна на националния тим за по-добро показване?
- Като цяло сме млад тим и се развиваме. Трябва време да се напаснем и да изградим състав, който да се бори за класиране на огромно състезание.

- След тази мощна година да чакаме ли скоро още веднъж трансфер на Запад?
- Надявам се да изляза още веднъж в чужбина, тъй като мисля, че го заслужавам.

- Каза, че най-хубавият ти миг са четирите асистенции против ЦСКА за Суперкупата на България. А това ли беше най-силният ти мач през 2021-ва? Или пък тези против Олимпиакос и Италия във Флоренция?

- За мен с Олимпиакос. Играх мощно и в двама мача. Постигнахме необикновен резултат против огромен тим. Но не бих пренебрегнал и останалите срещи.

- Каква е тайната на съвършените ти фаулове?
- Тайната е елементарна – доста тренировки.

- Лудогорец – Пирин 3:5?!? Как ти звучи този резултат?
- На вас по какъв начин ви звучи Борусия Мюнхенгладбах – Байерн 5:0? Със сигурност не по-малко сензационно, нали? Аз не желая да върша никакви съпоставения. Само споделям, че от време на време тези нетипични резултати се дължат на куп фактори. Понякога се получават, само че тъкмо затова футболът е най-интересната и непредвидима игра.

- Какви заключения ще си извадите от загубата от Пирин?
- Подобни мачове по никакъв метод не би трябвало да се подценяват, в случай че искаш да станеш първенец.

- Предстои ви посещение на ЦСКА. Какво очакваш от това дерби?
- Тежък мач.

- Какво очакваш от борбата за купата?
- Очаквам, че няма да ни е елементарно. Но в случай че играем на върха на опциите си и демонстрираме какво умеем, доста мъчно някой ще ни се опълчи. Държим всичко в ръцете си.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР