Именно в този период търговците обявяват големи коледни промоции на

...
Именно в този период търговците обявяват големи коледни промоции на
Коментари Харесай

Предколедна еуфория: Лъскавото не винаги ни прави истински щастливи

Именно в този интервал търговците афишират огромни коледни промоции на разнообразни артикули и продукти, а лъскавите витрини и лампички ни теглят към себе си и крещят: „ Ела при мен “. Рекламите за понижения ни заливат отвред – в уеб сайтове, обществени мрежи, брошури и други. По време на коледния шопинг е мъчно да пазарим рационално. Иска ни се да изкупим всичко, с цел да зарадваме околните си, само че ето защо да внимаваме преди „ да развържем кесията “.

Не се подвеждайте по големите табели и надписи

„ Ако отидете в някой от огромните търговски центрове, ще видите големи надписи на входовете на магазините за понижения на цените на стоките до 50%, та даже и повече. Именно това „ до “ е един от подводните камъни при огромните промоции “, предизвестяват специалисти. Именно този търговски трик постоянно подвежда потребителите освен по Коледа, само че и на Черен петък, и по време на сезонните понижения. Истината обаче е малко по-различна – пониженията с 20 или 50% се отнасят единствено за избрани артикули, а при други цената е понижена с не повече от 2-3%.

Много значимо е да знаете действителната цена на стоката преди понижението. Така елементарно ще се ориентирате и няма да бъдете подведени. Експерти предизвестяват, че постоянно търговците не поставят етикет със остарялата цена на стоката. Това е нарушаване – би трябвало да го вършат.

Често се случва, когато комерсиалния обект е оповестил промоции на избрани артикули и артикули, количествата да се изчерпат бързо. Това е още един търговски трик, посредством който търговецът пуска промоция стока в дребни количества, целейки са притегли клиента просто да влезе в комерсиалния обект. Следващата стъпка е да му продаде стока, която е по-скъпа и е залежала. Затова е доста значимо да бъдем много деликатни при избора на артикули, тъй като доста постоянно се афишират промоции за залежали артикули с по-ниско качество. И още – не пазарувайте под въздействие на еуфорията, оглеждайте добре стоката преди покупка.

Факт е, че тъкмо в навечерието на коледните празници, хората са доста по-склонни да се провиснал в извършването на покупки и да „ развържат кесията “ за дарове за околните си, а търговците много ловко се възползват от този миг. Затова специалистите поучават, постоянно когато пазарим, да си изготвяме прелиминарен лист, тъй като в противоположен случай е доста евентуално да се хванем „ в мрежите “ на препълнената с непотребни артикули количка.

Бонус от специалистите: Когато пазарим в хранителни магазини, да не го вършим на празен корем.

Лъскавото не постоянно е най-хубавото и същинско

В последна сметка, преди да пръскаме купища пари за коледни дарове, нега се замислим кой е най-хубавият подарък и що за празник е Коледа? Какво можем да създадем за околните си, с цел да се почувстват значими, щастливи и обичани? Дали лъскавият подарък е по-голям от топлата дума, от другарски протегнатата ръка или от сърдечната прегръдка? Претрупаната софра ли ни прави щастливи или хората, които ни дават топлота, уют, любов и успокоение? Не е ли по-пълен нашият празник, когато споделим от това, което имаме допълнително с тези, които нямат? И не е ли по-добре, в случай че по-често, а освен на празниците, се сещаме за нещата от живота, които ни вършат щастливи, а те са любовта, вярата, вярата, грижата и помощта за тези, които нямат, а не купищата облекла, бижута, уреди, с които от време на време безмислено и излишно пълним домовете си. Защото лъскавото не постоянно е най-хубавото и не постоянно ни прави същински щастливи...
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР