Именитият бивш играч на Арсенал Денис Бергкамп изрази своето мнение

...
Именитият бивш играч на Арсенал Денис Бергкамп изрази своето мнение
Коментари Харесай

Бергкамп със свое мнение за упадъка на Арсенал при Венгер

Именитият някогашен състезател на Арсенал Денис Бергкамп изрази своето мнение по отношение на повода за спада в триумфите на отбора при Арсен Венгер. В края на предишния и при започване на този век “топчиите” бяха състав, с който всеки се съобразяваше. Постепенно обаче през годините тимът загуби от мощта си. Според нидерландеца всичко е обвързвано със промяната на схемата на игра.

“В мощните години Арсенал действаше в 4-4-2, само че по-късно Венгер се отхвърли от единия нападател за сметка на пети човек в халфовата линия - съобщи Бергкамп в диалог с Мартин Киоун. - Така атакуващият футболист остана самичък. Вече нямаше толкоз състезатели, които да се придвижват в предни позиции.”

При 4-4-2 Бергкамп действаше леко изнесен зад тила на Никола Анелка или Тиери Анри. “Когато станаха петима в средата, Венгер даде твоята роля на Сеск Фабрегас - обърна се Киоун към нидерландеца. - Разликата обаче беше, че ти започваше изнесен напред и след това се дръпваше в халфовата линия, до момента в който при Фабрегас беше противоположното - първоначално си стоеше в полузащитата и след това минаваше напред.”
 Венгер: Не бих се върнал в Арсенал
През 2006 година лондончани стигнаха финала в Шампионската лига, където изгубиха от Барселона. Последваха години без никакви триумфи, с цел да пристигна 2014 година, когато беше извоюваната Купата на ФА. Венгер победи с този трофей още два пъти по-късно - през 2015 и 2017 година, след което през 2018 година напусна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР