Имението Балморал се превръща в популярна туристическа дестинация след смъртта

...
Имението Балморал се превръща в популярна туристическа дестинация след смъртта
Коментари Харесай

Елизабет II се криела в имение с мистериозна пирамида

Имението Балморал се трансформира в известна туристическа дестинация след гибелта на английската кралица. Намира се в Абърдийншир, Шотландия, и служи като резиденция на английското кралско семейство и място за усамотение на Елизабет II. Почти незнайно е, че в имението има съвършена пирамида.

Тя е построена по заповед на кралица Виктория в памет на нейния брачен партньор и се намира в гъста гора измежду 11 каменни могили. През 1852 година Балморал е закупен от принц Алберт като подарък за брачната половинка му кралица Виктория. След гибелта на принц Алберт кралицата издига няколко паметника в негова чест в Балморал. Най-важният от тях е пирамидата на върха на дребен рид.



Масивната 4-странна пирамидална структура е построена от гранит с размери от 12 метра в основата. Надписът върху пирамидата гласи: „ На скъпата памет на Алберт, великият и добър принц-консорт. Издигнат от неговата скърбяща вдовица Виктория Р. на 21 август 1862 година “.

Кралица Виктория издига монумент и в чест на Джон Браун, неин правилен прислужник. Но по-късно той е отстранен, защото най-големият наследник Едуард VII не го харесва.

Така че построяването на пирамиди в чест на умряли кралски особи не е просто антична процедура. Това е обред, който се практикува от хилядолетия и е дава мотив за всевъзможни теории.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР