Имена на висшестоящи политици, обвързани най-вероятно с пране на пари“

...
Имена на висшестоящи политици, обвързани най-вероятно с пране на пари“
Коментари Харесай

В доклада от испанското разследване за къщата в Барселона има снимки на Бойко Борисов, твърди Кирил Петков

Имена на висшестоящи политици, обвързани „ най-вероятно с пране на пари “ и фотоси на Бойко Борисов. Това са част от данните, които испанските управляващи са изпратили до българските си сътрудници по отношение на следствието, обвързвано с корупция – „ Барселонагейт “. Това разгласи в ефира на бТВ министър председателят Кирил Петков.

„ Барселонагейт “ или делото за така наречен „ къща в Барселона “ е името, с което се посочва, свързвано с някогашния министър председател Борисов.

В следствието на испанското издание „ Периодико “ от 2020 година беше представено името на някогашния български модел Борислава Йовчева, за която има съмнения, че се е възползвала от незаконната скица. Според „ Периодико “ локалните управляващи ревизират дали точно тя е обвързвана с Борисов.

Самата история беше позната от няколко години по-рано, откакто през 2016 година връзката на премиера с така наречен „ къща в Барселона “ излезе за пръв път нескрито в тайните записи от диалози сред двете някогашни съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова със столичния юрист Момчил Мондешки.

„ Докладът, който аз видях, нямаше тъкмо упоменато лице, само че имаше фотоси на Бойко Борисов. Не го уличават непосредствено, само че го дават като част от отчета и има забъркани висшестоящи лица в тази спекулация “, сподели Петков. Той акцентира, че това е следващото доказателство, че до момента в който задграничните служби работят, българските не съумяват да открият нищо.

Минути след края на изявлението на Петков Бойко Борисов даде конференция и дефинира мненията, свързани с „ Барселонагейт “ като „ претоплена гозба “. Подобна теза той изрече и след публикуването на публикацията в „ Периодико “ като тогава упрекна президента Румен Радев.

„ Нека в този момент, в случай че имат подобен отчет да го пращат, да го разсекретяват, да ревизират, каквото желаят да вършат. И да потвърждават или да се извиняват, едно от двете “, сподели Борисов. Той добави, че това е следващият неестествен опит да бъде дискредитиран.

По-рано в понеделник в няколко медии се появи информация, че Министерство на вътрешните работи е получило отчет, в който са посочени доказателства за пране на пари в размер от 5 млн. евро. По данни на Медиапул са разследвани две компании, свързани с Борислава Йовчева.

Още при публикуването на отчета от „ Периодико “ българската прокуратура стартира инспекция, само че досега не съумява да открие нищо. На няколко пъти през годините основният прокурор Иван Гешев насочваше въпросите по следствието към прокуратурата в Испания.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР