Имате висок холестерол? Не сте сами! Само в Америка този

...
Имате висок холестерол? Не сте сами! Само в Америка този
Коментари Харесай

Как да намалим нивата на холестерол по естествен начин

Имате висок холестерол? Не сте сами! Само в Америка този проблем визира 95 милиона души. Само по себе си здравословен проблем, положението е обвързвано с други такива, още по-сериозни – сърдечни болести и диабет.

Холестеролът е сходно на восък вещество, което естествено се намира в клетките ни. Черният ни дроб го създава, среща се в месото и в млечните артикули. Тялото ни се нуждае от него, само че прекомерното количество се натрупва под формата на плака в артериите ни, което може да докара до тромбоза.

Това е рисков фактор за инфаркти, инсулти и влошена циркулация. Има медикаменти, които понижават холестерола – по този начин наречените статини, които обаче могат да имат странични резултати и преди да прибегнем до тях, е хубаво да опитаме да се оправим посредством промени в метода на живот, в частност – в храненето.

Овесените ядки са една от храните, които оказват помощ да понижим холестерола. Те са богати на фибри, които могат да оказват помощ да понижим равнищата му с до 11 пункта.

 овесени ядки за понижаване на холестерола

Мазната риба е друга потребна храна за страдащите от нараснали равнища на това вещество. Добър избор за сьомгата, скумрията и рибата звук. Те са богати на Омега-3 мастни киселини, които усилват равнищата на положителния холестерол, автоматизирано намалявайки тези на неприятния. Изберете печена риба с гарнитура от зеленчуци – на грил, задушени или пресни. Рибеното масло също ще бъде ваш съдружник в борбата с това положение.

Ядките са различен сходен източник. Освен на мастни киселини, те са богати и на фибри и на витамин Е. Консумирайте по към 50 грама на ден в сурово положение. Можете да ги добавяте и към салатите. Ако не обичате сурови ядки, може да се ориентирате към бадемите. Консумацията им в печено, несолено положение, оказва помощ за битка с неприятния холестерол. Съдържат мощни антиоксиданти, поради които 30 г дневно са задоволителни, с цел да поддържат положителното ви здравословно положение. Може да ги консумирате и под формата на бадемово масло.

Орехите и фъстъците са другите ядки, чиито потребни свойства ще се оправят чудесно с високия холестерол.

Авокадото е доста потребна храна в битката с високия холестерол. И поради фибрите, и поради мастните киселини, той може да понижи неприятния холестерол с до 16 пункта. Използвайте резени от него в сандвича си, вместо майонеза, да вземем за пример.

 авокадото оказва помощ за понижаване на холестерола

Зеленият чай е не просто ободрителен, а и доста потребен. Доказано е, че хората, които пият най-малко по чаша подобен дневно по-рядко се разболяват от сърдечно-съдови болести. Той също може да понижи равнищата на неприятния холестерол с над 10 пункта, с цел да се вместите в референтните граници за по-здравословен метод на живот.

Ябълките са богати на пектин. А пектинът е тип фибри, които потвърдено понижават равнищата на холестерола в кръвта. Един плод дневно в действителност може да ни защищити от натрупването на плаки. Консумацията на грозде също може да ви накара да се почувствате по-добре и по-защитени от разнообразни болести, свързани с високия холестерол.

Горските плодове също могат да ви оказват помощ да съчетаете потребното с приятното. Те са вкусни и потребни. Наблегнете на ягодите, боровинките и малините. Тези плодчета се грижат за сърдечното здраве, усъвършенстват храносмилането и несъмнено - спомагат за намаление равнищата на неприятния холестерол.

Бананите са едни от обичаните плодове, които от време на време консумираме без да сме наясно с потребните им свойства. Всъщност, те отстраняват високия холестерол, ограничавайки придвижването му в кръвта и предотвратявайки запушването на артерии.

Добавянето на куркума към ястия може да понижи равнищата на холестерола. Необходимо е неизменност. Доказано е, че в случай че подправката се употребява постоянно в продължение на 8 седмици, сполучливо бори високите равнища на неприятния холестерол. От останалите артикули, за понижаването на холестерола оказват помощ също розмаринът и босилекът.

Консумацията на зехтин в разнообразни ястия, салати и прочие, спомага за повишение равнищата на положителния холестерол и надлежно борят неприятния.

Лук и чесън са измежду най-предпочитаните съставки и най-добавяните във всевъзможни ястия. Те имат редица изгоди за организма, включително и против неприятния холестерол. Съдържат съединения, които предизвикват пречистването на организма и общото положително здравословно положение.

Пълнозърнестите артикули, както хляба, по този начин и останалите спомага за намаление на холестерола. Ето за какво е хубаво те да участват в менюто ви.

Бобовите артикули са другата група, която спомага за понижаване равнищата на холестерола. Достатъчна е половина чаша дневен банкет на грах, леща, фасул или друга просвета от този вид.

Соевите артикули също спадат към храните, които се борят с неприятния холестерол. Тяхната консумация благоприятства понижаването равнищата му с до 6%.

Една от най-популярните суперхрани - лененото семе е измежду продуктите, борещи високия холестерол. Препоръчва се потреблението му в надробен тип, защото тогава потребните субстанции се усвояват най-добре от организма. Може да го добавите към здравословната ви купа с кисело мляко за закуска или към обичаната салата. Достатъчни са 2 с.л. дневно.

Тук може да прибавим и чиата. Тя е вегетарианския сурогат на омега-3 мастни киселини. Нея също може да добавите към здравословната си закуска, салати, супи и други ястия.

Слънчогледовите семки също са измежду семената, които въздействат позитивно върху това положение.

Един от зеленчуците с най-вече потребни свойства за организма също ще ви помогне да свалите високите равнища на холестерола. Става дума за спанака. Той изобилства от антиоксиданти и потребни детайли, които благоприятстват цялостното човешко здраве. Нискокалоричен артикул е, който обаче може да ви поддържа сити дълго време. Ето за какво е и доста подобаващ за хората, които водят здравословен метод на живот или съблюдават диета.

Броколите и семената от сминдух също ще ви бъдат потребни. Те защищават сполучливо сърцето от високия холестерол.

Патладжанът също заслужава своето място измежду храните за понижаване на холестерола. Той спомага за понижаване на оксидативния стрес, който от своя страна води до високи равнища на холестерола.

Какаото и черният шоколад ще се погрижат за положителното ви здравословно положение. И въпреки да звучи прекомерно хубаво, с цел да е истина, изказванието е изцяло правилно. Консумирайте най-високите проценти черен шоколад (75-85%). По този метод равнищата на неприятния холестерол ще бъдат понижени, а тези на положителния - нараснали.

Консумацията на киноа може да понижи риска от сърдечни болести, повишавайки равнищата на положителния и намалявайте тези на неприятния холестерол. Това е с помощта на множеството фибри, витамини и антиоксиданти, които се съдържат в киноата. Освен това консумирането ѝ усъвършенства кръвния поток в организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР