Имате ли фитнес цел, която сте си поставили за тази

...
Имате ли фитнес цел, която сте си поставили за тази
Коментари Харесай

Мързеливи, но ефективни упражнения, които може да правите дори в леглото

Имате ли фитнес цел, която сте си сложили за тази година? Ето някои извършения, които може да вършиме в леглото, които ще бъдат решението да продължите с тренировките си през дните, в които не можем да напуснем къщата.

Специалната обстановка, която изпитваме през тези дни заради рестриктивните мерки на ковид, ни накара да изостряме мозъка си и да мислим за нови тренировки, които да вършим вкъщи. Идеята да вършим извършения в леглото ни се стори доста забавна, защото може да бъде идеалното допълнение към по-пълноценна рутина или решение за тези хора, които желаят да останат дейни, само че имат малко време или просто са...мързеливи /тук не желаеме да наскърбяваме никой!/

И не мислете, че тези извършения без ставане от леглото е полуда, тъй като надали имате и най-малката визия, какъв резултат ще имат върху вас единствено след 1 месец на тренировки. Отделно ще ви " разсънят " по-лесно заран и ще ви дадат тонус и сила за целия ден.

И по този начин...

...Упражнения, които да вършиме в леглото

1. Игра с възглавница: използвайте възглавницата, с цел да я прекарате от краката си в посока към главата и се пробвайте да достигнете най-малко а коремната област. Нали разбрахте, употребявате единствено краката си! След това връщате възглавницата назад надолу. Не забравяйте да не натоварвате врата си, като ползвате друга възглавница и държите погледа си закрепен върху точка на тавана.

2. Повдигане на крайници: упражнение, с което можете да работите със седалищните мускули от комфорта на вашия матрак. Може ли да лежите както по тил, по този начин и встрани, като сменяте позициите.

3. Положение риболовец: Легнете на ръба на леглото, тъй че двата крайници да допират земята. Започвайте да ги свивате поредно към корема,ляв десен,ляв десен...

4. Коремни преси:Точно по този начин!

5. Алтернативно клякане: вместо да слизате на пода, пробвайте да клякате на леглото. Упражнение, което се извършва върху нестабилната повърхнина на матрака, изисква малко повече старания от нормалното клякане на пода.

6. Задно покачване на крайници: Заемете позицията на вашия четириног другар, погледа изправен право напред. Започнете поредно опъване обратно и нагоре /колкото можете/ на краката. Не забравяйте да ги редувате на избрани повторения.

Достатъчно е всяко упражнение да го вършиме доста интензивно по 50-60 секунди. Така че, математиката демонстрира, че би трябвало единствено да се разсъните към 5-6 минути преди времето ви за ставане, с цел да можете да вършиме тази рутина на мини извършения в леглото. Вече нямате опрощение!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР