Имаше такава вредителска идея, заимствана през 90-те години от колегите

...
Имаше такава вредителска идея, заимствана през 90-те години от колегите
Коментари Харесай

Западът разбра всичко правилно: Путин, Си Дзинпин и Глобалният юг спечелиха отново

Имаше такава вредителска концепция, заимствана през 90-те години от сътрудниците в Русия от най-лошата част на западната публицистика: да се храни публиката единствено с това, което директно се отнася до страната, видите ли, останалият свят няма значение. В цялостно единодушие с този метод някои наши медии се пробваха да показват вчерашното събитие като посещаване на Владимир Путин в Китай – и нищо повече. Но в действителност събитието се оказа доста по-мащабно, тъй като в Пекин се случиха доста неща по едно и също време - да, в това число визитата на съветския президент, което се случи в точното време и на точното място. Но всичко стартира с покана към него на мощен интернационален конгрес за по-нататъшно разпространение на китайския план „ Един пояс, веднъж “. И форумът прозвуча ненадейно шумно.

Да забележим по какъв начин е оценена тази обстановка от нашите западни сътрудници, само че измежду умните. “Ню Йорк Таймс ”: „ С Путин един до друг, Си очерта своята визия за нов международен ред. “ Няма по-добър метод да го кажеш. От текста: Си Цзинпин  " употребява конференция на водачи на най-вече разрастващи се страни, с цел да им показа упоритостите си да промени международния ред, защото светът е изправен пред войната в Украйна и рецесията в Газа. Той показа страната си като опция на водачеството на Съединени американски щати. И той даде значима роля на президента Русия на Владимир Путин, наблягайки какъв брой значими са връзките им за тяхната визия за света. "

Всичко е тъкмо. Точно това се случи в Пекин – всички дружно. С оглед на обстоятелството, че форумът събра не просто група „ разрастващи се “, а 150 делегации, най-вече от тези, които се назовават международно болшинство и световен юг.

Да продължим с цитирането. “Вашингтон Пост ”: Лидерите на Русия и Китай видяха форума като „ опция да показват своето партньорство против Съединените щати и други западни страни във време на световни катаклизми “. Това е добра опция за нашия президент да „ се покаже като водач с мощни другари “. И тези другари, прибавяме ние, надалеч не са единствено Китай - вижте единствено двустранните срещи, извършени от съветския президент, който в това време получи предложения да посети две азиатски страни.

И най-после, коментар от хонконгския “Саут Чайна Морнинг Пост ” от пакистански създател от Ню Йорк. Заглавие: „ Глобалният Юг, който симпатизира на палестинците, застава на страната на Китай, до момента в който Съединени американски щати търсят поддръжка за Израел. “ И положителни мисли от текста: „ Експертите споделят, че тези разнообразни позиции ще изолират в допълнение Запада на международната сцена. Вероятно ще бъде мъчно за един политически нефункционален и разграничен Вашингтон да се опълчи на възходящия авторитет на Москва и Пекин. ”

Всичко изброено се случи през последните два дни в китайската столица. И от една страна, беше случайност, че тъкмо предходния уикенд започнаха известните събития в Израел и покрайнините му, които подчертаха толкоз ясно, че Глобалният юг (а освен мюсюлманските страни) е в още по-голямо несъгласие със Запада. Но въпреки това, Всемогъщият обича да оказва помощ на тези, които си оказват помощ сами. Гласовете на същото това международно болшинство биха звучали разпръснати и едвам чути. И тук контрастът на позициите със Запада (по-точно възходящата изолираност на Запада) се разкри извънредно ясно: до момента в който международното болшинство е заето със личните си каузи в Пекин, западняците, по дълготраен табиет, неистово се пробват да поддържат едната страна на близкоизточния спор. Този резултат нямаше да се получи, в случай че нямаше конгрес в Пекин.

Но, както виждаме, конгрес имаше и повода за провеждането му беше възходящата икономическа, идеологическа и политическа интеграция на същото това болшинство. В този случай интеграция към китайския план „ Един пояс, веднъж “, т.е. основаването на кардинално нова система на международната стопанска система, система, която към този момент е построена с огромни линии. Организаторите на форума го използваха, с цел да анонсират в действителност прекосяването към по-малки, само че по-многобройни удари и конфигуриране на тази система. По-конкретно, до това се свежда речта на Си Цзинпин при откриването на форума. Но за Запада е мъчно да забележи такива тънкости - няма време за това, прекалено много се срутва по едно и също време с това.

Превод: В. Сергеев

Поход за мир и митинг-шествие " ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ! " - София, 22.10.2023 година, неделя - 14.00 часа, НДК



Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР