Имаше несправедливост към хората, упражняващи най-тежкия труд, но тя беше

...
Имаше несправедливост към хората, упражняващи най-тежкия труд, но тя беше
Коментари Харесай

Мая Манолова: Несправедливостта към миньорите беше поправена

Имаше неправда към хората, упражняващи най-тежкия труд, само че тя беше поправена. С измененията миньорите с трудов стаж по 10, 15, 20 години ще могат да се пенсионират по остарелия ред – право, което им беше отнето в края на предходната година. С това желая да успокоя миньорите. Това сподели омбудсманът Мая Манолова в Народното събрание, след стана ясно, че са утвърдени измененията в Кодекса за обществено обезпечаване, съобщи кореспондент на Novini.bg.

"Искам да кажа едно огромно "Благодаря " на депутатите, които поддържаха моя план ", сподели тя. По думите й планът е признат в точния момент. "Това е доказателства, че когато политиците желаят да работят за хората, институциите съумяват ".

Светлана Ангелова от ГЕРБ уточни, че е горда, че са съумели да одобряват тази значима смяна за хората, с цел да са спокойни, защото пред тях няма друга опция. Тя добави, че измененията са били проспани от депутатите от ПГ на Българска социалистическа партия. "Никой от тях не беше внесъл предложение за смяна или е направил забележка, само че дано да търсим позитивното, което е по-важно ".

"Настоявах за обективни компенсации за стопаните на евтанизирани домашни животни, наранени от чумата. Реалната стойност е сред 300 и 500 лв. за животно. Препоръчвах на министъра на земеделието да изпрати служители при хората, с цел да им обяснят обстановката “, сподели още омбудсмана.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР